Opleidingen details Opleidingsinstituut PPO

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Basiscursus EMDR bij Volwassenen (ID nummer: 407285)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
VGCT- Nascholingscursus - contacturen275-6-2021 t/m 4-6-2022

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een kortdurende, geprotocolleerde en cliëntgerichte behandelmethode voor traumagerelateerde angstklachten. Dit zijn klachten die zijn ontstaan als direct gevolg van een concrete, akelige gebeurtenis, waarbij het denken aan deze gebeurtenis nog steeds een emotionele reactie oproept, en waarbij een causale relatie tussen deze ervaring en de huidige symptomatologie (bijv. angstklachten, somberheid, herbelevingen, slaapproblemen) aannemelijk is.

De EMDR opleiding kent een stapsgewijze opbouw waarbij gebruik wordt gemaakt van theoretische inleidingen, live- en videodemonstraties, semi-plenaire oefeningen en gesuperviseerde praktijkoefeningen in drietallen.
Na de tweede dag oefenen de deelnemers met het geleerde materiaal in de praktijk.

Drie of meer fases van het gedragstherapeutisch proces, of
uitsluitend academici
Cursus
 Verdiepend
20
24
ja
€ 750,- (kortingstarief voor piogs en gios) - € 995,-
27
toetsing en evaluatie
GZ-psychologen in opleiding tot specialist en GZ-psychologen in opleiding tot psychotherapeut bij Opleidingsinstituut PPO. Tevens kunnen psychologen in opleiding tot GZ-psycholoog (piogs) die ten tijde van de start van de EMDR-cursus in opleiding zijn en minimaal één jaar in opleiding zijn bij PPO tegen een gereduceerd tarief deelnemen.

Externe deelnemers
- BIG-registratie (of ten minste één jaar in opleiding zijnde tot) GZ psycholoog, Klinisch psycholoog, Psychotherapeut, Psychiater, Kinder- en jeugdpsycholoog (NIP), NVO generalist, Cognitief gedragstherapeut (VGCt), Eerstelijnspsycholoog (NIP).
- ten minste 16 uur per week werkzaam zijn in de GGz of een daaraan naar het oordeel van de opleidingscommissie gelijk te stellen setting, waarvan ten minste 12 uur in de patiëntenzorg met de leeftijdsgroep van de gekozen differentiatie.
Hoofdniveau
CGt bij-/nascholing
Tijd10:00 - 20:00
LocatieZwolle (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 20:00
LocatieZwolle (NL) (Toon kaart)

Opleidingsinstituut PPO

Het Samenwerkingsverband tussen de Rijksuniversiteit Groningen en de Stichting Praktijkinstellingen van de Postacademische PSY-Opleidingen verzorgt de beroepsopleidingen tot GZ-psycholoog, psychotherapeut en klinisch psycholoog.
De opleidingen worden georganiseerd in samenwerking met praktijkinstellingen uit de geestelijke gezondheidszorg.

Damsterplein 6
9711 SX
Groningen
Postbus 72
9700 AB
Groningen
0503633000
Selecteer een bestand aub.