Opleidingen details Corael opleidingen

Deze cursus is (nog) niet geaccrediteerd. De cursus kan om die reden niet aan dossiers worden toegevoegd.

Practitioneropleiding Transactionele Analyse (ID nummer: 407279)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal

Practitioneropleiding Transactionele Analyse

Verloopt communicatie met anderen weleens lastig en wil je ontdekken wat er nu precies gebeurt? Of wil je als begeleider of manager meer inzicht in communicatiepatronen en tools om mensen beter te begeleiden of aan te sturen?

Doel en resultaat

Deze achtdaagse practitionersopleiding Transactionele Analyse geeft je inzicht in gedrag en gedragspatronen, in bewuste en onbewuste interacties tussen jou en de ander en de oorzaak daarvan. En… je leert hoe je deze kunt veranderen.

Tijdens deze opleiding ga je jezelf en anderen beter begrijpen en leer je drijfveren en onderstromen in de communicatie herkennen en beïnvloeden. Samenwerken- en leven wordt hierdoor begrijpelijker en eenvoudiger waarmee je belangrijke stappen zet op weg naar autonomie.

In deze opleiding leer je ook mensen professioneel te begeleiden of effectiever aan te sturen. Je ontdekt wat er gebeurt in communicatie, wat je tegenhoudt om iemand aan te spreken of feedback te geven of wat weerstand oproept wanneer jij iets initieert.

Kortom, een praktische opleiding waarin je inzicht in jezelf en je communicatie krijgt, je beter leert samenwerken,  begeleiden en problemen op te lossen.

Voor wie?

Deze opleiding is voor iedereen die zijn/haar kennis en vaardigheden wil aanvullen met Transactionele Analyse en met behulp van de heldere Transactionele Analyse concepten inzicht wil krijgen in de psychologische achtergronden van communicatie.

Wat is TA?

Transactionele Analyse is een theorie over de persoonlijkheid, communicatie en psychologische ontwikkeling die is ontwikkeld in de jaren 1950-1970 door Eric Berne.

Transactionele Analyse gaat dus over de vragen: Wie ben jij? Hoe verlopen je contacten? Hoe komt het dat je bent wie je bent?

Inhoud

In deze training worden de belangrijkste TA begrippen zowel theoretisch als praktisch behandeld. In deze training komen Ouder-, Volwassene- en Kindrollen aan de orde, evenals transacties en communicatie-‘Spelen’ die helder maken wat er gebeurt tussen mensen onderling. Je leert hoe je een andere positie kunt innemen, lastige situaties kunt doorbreken en veranderen. Je onderzoekt je script – jouw levensplan – over hoe jij in deze wereld staat en ervoor zorgt dat je steeds weer doet wat je doet. Met andere woorden: hoe het komt dat je steeds opnieuw in een bepaald gedrag belandt, dit in stand houdt en hoe je dit kunt veranderen en sturing kunt geven aan je eigen communicatie.

Intervisie

Om je ervaringen tijdens de opleiding te integreren zijn momenten van reflectie en oefening noodzakelijk. Daarom wordt van de deelnemers verwacht dat zij tussen de cursusblokken deelnemen aan intervisiebijeenkomsten.

Certificering

Het laatste blok van de opleiding wordt afgesloten met een onderdeel waarin de deelnemers in subgroepen hun leerervaringen aan elkaar laten zien. Wanneer alle blokken zijn gevolgd en het afsluitende onderdeel voldoende is gehonoreerd, ontvang je een certificaat. De opleider is erkend door de European Association of Transactional Analysis (EATA) en de International Association of Transactional Analyses (ITAA). De opleiding bevat 48 erkende lesuren in Transactionele Analyse.

Toelating

Je kunt deelnemen aan de opleiding indien je bereid bent jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Specifieke voorkennis is niet vereist. Wel een open leerhouding en de bereidheid om naar jezelf te kijken en met anderen te willen delen.

Deze opleiding is voor iedereen die zijn/haar kennis en vaardigheden wil aanvullen met Transactionele Analyse en met behulp van de heldere Transactionele Analyse concepten inzicht wil krijgen in de psychologische achtergronden van communicatie.
44
Ja
34
De zelfstudie bestaat uit het lezen literatuur, 5x intervisie en 4 uur voor het voorbereiden van de eindopdracht .
1450,00
Je ontvangt 5% vroegboekkorting bij inschrijving voor bepaalde datum, vermeld op de website: https://corael.nl/opleidingen/practitioner-opleiding-transactionele-analyse/.
Kosten voor aanschaf literatuur bedraagt € 180,-.
Hoofdniveau
Danstherapie
Dramatherapie
Muziektherapie
Psychomotorische kindertherapie (PMKT)
Psychomotorische therapie (PMT)
Speltherapie
Beeldende therapie
Tijd10:00 - 17:00
LocatieDe Bilt (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenPractitioner opleiding Transactionele Analyse

Corael opleidingen verzorgt opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en professionele communicatie op basis van Enneagram, NLP, TA en systemisch werk.

Blauwkapelseweg 52
3731 ED
De Bilt
030-2200355
Selecteer een bestand aub.