Opleidingen details RINO Amsterdam

Deze cursus is (nog) niet geaccrediteerd. De cursus kan om die reden niet aan dossiers worden toegevoegd.

Leergang Eetstoornissen (ID nummer: 406939)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)

Leergang Eetstoornissen

Behandelaren merken vaak in de praktijk dat hun therapeutische basiskennis tekortschiet bij het behandelen van eetstoornissen. De behandeling van cliënten met eetstoornissen vraagt immers om specialistische kennis en vaardigheden, zowel op het gebied van indicatiestelling en diagnostiek, als op het gebied van behandeling, terugvalpreventie en nazorg. In aanvulling op de specialistische centra voor mensen met eetstoornissen is er een duidelijke behoefte aan behandelaren van eetstoornissen in de algemene GGZ en in de vrijgevestigde praktijken. Deze leergang eetstoornissen is gebaseerd op de laatste inzichten, de Multi Disciplinaire Richtlijnen Eetstoornissen (MDR) en evidence based onderzoek inhoud naar de behandeling van eetstoornissen.

Het theoretische kader van deze leergang is de cognitieve gedragstherapie. Het behandelprotocol van Fairburn (2008) zal een terugkerende rode draad zijn, daarnaast zullen ook behandelprotocollen op het gebied van lichaamsbeleving en emotieregulatie aan bod komen.

 

uitsluitend academici
Cursus
 Verdiepend
8
14
ja
1.495,-- incl. lunches
36
toetsing en evaluatie
N.v.t.
Hoofdniveau
Herregistratie KJ/OG
Registratie KJ/OG
Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)
Opmerkingen//Placeholder data definiteve nnb

De RINO Amsterdam is een landelijk werkend nascholings- en opleidingsinstituut voor hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en aangrenzende terreinen.

De RINO biedt al bijna twintig jaar een rijk en gevarieerd aanbod van cursussen, workshops en opleidingen met topdocenten uit de praktijk, in het hartje van Amsterdam.
 

Leidseplein 5
1017 PR
AMSTERDAM
020-6250803
Selecteer een bestand aub.