Opleidingen details NEXT Academy VOF

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Biomechanical Patterns: Een raakvlak tussen podologie en kinesitherapie (ID nummer: 406916)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch1427-10-2020 t/m 31-12-2020

‘Human Movement’ is de belangrijkste activiteit in het dagelijks functioneren. Zeker 50% van onze populatie heeft al eens klachten thv het bewegingsapparaat dat er voor zorgt dat de kwaliteit van het dagelijks functioneren verstoord is.

Het analyseren van bewegingen in biomechanical patterns speelt een sleutelrol in het holistisch behandelen zowel op curatief als op preventief vlak.

Op curatief vlak worden ze geanalyseerd vanuit stijgende / dalende bewegingsketen om zo een causaal verband in kaart te brengen. Zo kan er een Fasciitis Plantaris klacht zijn in combinatie met een verzwakking van de m.gluteus medius of een ITB klacht dat een causaal verband heeft met een tendinitis van de m. peroneus longus op verschillende ondergronden. Dan gaat mogelijk de causaliteit van deze klacht niet op de plaats zitten waar de patiënt het symptoom ervaart. Biomechanical patterns gaan sterk beïnvloed worden door een inwerking van kinetica alsook externe factoren.

Op preventief vlak kan een (top) sporter perfect een screening laten uitvoeren in functie van Lichaamshouding, stap-looppatroon, maar ook zeker parameters als reactiesnelheid en sprongkracht.

De optimalisatie van deze Biomechanical Patterns is een sleutel tot de beste therapie voor onze patiënten.

Ine Schops (https://www.sterk-podiatry.be/)
7
150
 
Tijd8:30 - 17:00
LocatieHerentals (BE) (Toon kaart)

Fraikinstraat 36 Bus 102
2200
Herentals
014308300
Selecteer een bestand aub.