Opleidingen details SCMO

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Lumbale rugklachten, de invloed van het sacrum (ID nummer: 406891)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch1613-11-2020 t/m 31-12-2020

In deze hands-on bijscholing gaan we met de cursisten na of er een verband bestaat tussen lumbale rugklachten en eventuele laesies van het sacrum en/of het sacro-iliacale gewricht.

Kunnen we een sacrale laesie diagnostiseren en hoe?

Welke sacrale laesies kunnen er eventueel voorkomen?

In welke mate kan een eventuele sacrale laesie aanleiding geven tot lumbale rugklachten?

We bekijken vanuit verschillende standpunten en specialisaties de mogelijkheid om deze eventuele laesies aan te pakken.

Belangrijk: geen specifieke voorkennis nodig! We willen deze bijscholing breed houden met input vanuit verschillende disciplines in een open discussie.

Doel van deze bijscholing: het opstellen van een concreet behandelschema om de eventuele sacrale laesies oorzakelijk te gaan behandelen.

 

Pat Van Moer
Jurn Depecker
8
185
 
Tijd9:30 - 16:30
LocatieNazareth (BE) (Toon kaart)

SCMO staat voor Sportgerichte Combinatietherapie van Manuele Therapie en Osteopathie. Het betreft een cursus van 13 modules + 2 herhalingsdagen en een examen gespreid over 2 jaar.
Binnen deze opleiding krijgen de cursisten per module een praktijkgerichte toelichting over de verschillende onderzoeksmethoden (Kinesiologie, Manuele Therapie en Osteopathie) die tot een verfijnde diagnostiek leiden met een bijhorend behandelschema. De behandelingstechnieken die in de cursus aangeleerd worden, komen uit de Manuele Therapie en de Osteopathie, maar ook uit de Myofasciale Therapie en de Chiropraxie. Alle modules vloeien op het einde van de cursus samen in de drie categoriëen van Dejarnette.
Indien de cursist slaagt in het examen wordt zij/hij opgenomen in de lijst van 'Erkende Therapeuten'. Deze therapeuten kunnen jaarlijks (gratis) een herhalingsdag bijwonen en kunnen elke module afzonderlijk gratis opnieuw volgen. Op die manier willen wij er zeker van zijn dat onze cursisten altijd up-to-date blijven en hun patiënten op een zeer efficiënte manier kunnen blijven behandelen. U kunt alle info over deze cursus terugvinden op www.scmo.be

Halfuurdreef 100
8210
Veldegem
050782370
Selecteer een bestand aub.