Opleidingen details de Viersprong

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Dynamische Interpersoonlijke Therapie Training (ID nummer: 406792)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing psychiatrie630-10-2020 t/m 29-10-2021

De Dynamische Interpersoonlijke Therapie (DIT) is een door Lemma, Target en Fonagy (2011) ontwikkelde, tijdgelimiteerde, vorm van psychodynamische psychotherapie. In het model zijn algemeen gehanteerde concepten en werkzaam gebleken interventies uit de psychodynamische theorie en praktijk geïntegreerd. 

De training biedt een kennismaking met de theoretische achtergronden van DIT en de toepassing van het model in de klinische praktijk, met als belangrijke onderwerpen de therapeutische attitude, het tijdgelimiteerd werken, het formuleren van een psychodynamische diagnose en het op de persoonlijke situatie inzetten van psychodynamische interventies.  

DIT werd in eerste instantie ontwikkeld voor de behandeling van angst- en stemmingsstoornissen (ambulant, 16-sessiemodel). In Nederland wordt het model sinds enkele jaren toegepast als tijdgelimiteerde behandelingen in verscheidene formats en doelgroepen zoals cliënten met cluster C persoonlijkheidsstoornissen (ambulant, 40-sessiemodel; deeltijd en klinisch) of met somatisch onbegrepen lichamelijke klachten (deeltijd). De driedaagse training is bedoeld voor BIG-geregistreerde psychologen en psychiaters (en degenen die daartoe in opleiding zijn) die willen kennismaken met het model. Degenen die met het model daadwerkelijk ervaring willen opdoen en zich willen certificeren als DIT-therapeut volgen nog een supervisietraject en een vierde trainingsdag rond het afsluiten van de supervisie. 

De training heeft een interactieve werkvorm waarin aan de hand van zelfstudie, plenaire lezingen en praktische oefeningen het model eigen kan worden gemaakt. De integratie van opgedane kennis en vaardigheden vanuit de training in de klinische praktijk wordt versterkt door spreiding van de trainingsdagen over enkele maanden en de mogelijkheid om middels tussentijdse, direct toepasbare praktijkoefeningen feedback te krijgen op uw persoonlijke competenties.

Let op! Deze training is opgedeeld in 2 delen (totaal 4 trainingsdagen):

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Klinisch neuropsycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Klinisch psycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
(Meerdaagse) Nascholing
324
N.v.t.
Hoofdniveau
Psychotherapie en Psychiatrie
Tijd09:30 - 17:00
LocatieRotterdam (NL) (Toon kaart)

De Viersprong is een topklinische derdelijns instelling met ruim vijf jaar specialistische kennis op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen.

De Beeklaan 2
4661 EP
Halsteren
Postbus 7
4660 AA
Halsteren
088-7656200
Selecteer een bestand aub.