Opleidingen details PhysioNovo

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

PhysioNovo - Een motorische visie op het ontstaan en behandelen van rugklachten (ID nummer: 406707)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch1810-10-2020 t/m 31-12-2020

PhysioNovo

 • focust, als tot nu toe eerste en enige medische oefenconcept, op de integrale motoriek van zowel de heup- en schoudergewrichten als van de wervelkolom en hun nauwe samenhang met het ontstaan van rugklachten.
 • is een innovatief en evidence based fysiotherapeutisch trainingsconcept dat langdurig en veelzijdig in de fysiotherapeutische praktijk is getest. 
 • legt in tegenstelling tot radiologische diagnostiek de prioriteit bij exact klinisch motorisch onderzoek van de wervelkolom in samenhang met klinisch motorisch onderzoek van de heup- en schoudergewrichten om rugklachten goed te diagnosticeren en hieruit reëele behandeldoelen af te leiden.
  Alleen degelijk klinisch onderzoek legt de nauwe verbanden bloot tussen de integrale motoriek van grote gewrichten en de wervelkolom en het ontstaan van rugklachten.

Cursussen PhysioNovo richten zich op

 • het verwerven van wetenschappelijk vaststaande kennis over
  • de (patho-)fysiologie van het zenuwvezelweefsel
  • de biomechanische eigenschappen van gewrichten en de wervelkolom
  • het articulair neurologisch systeem. Dit in nauwe samenhang met de functie van het motorische systeem van de grote gewrichten en de wervelkolom.
 • Het kritisch beschouwen en analyseren van heersende paradigma’s met betrekking tot het ontstaan, diagnosticeren en behandelen van rugklachten.
 • het verwerven van praktische vaardigheden in het gericht en methodisch uitvoeren van goed motorisch onderzoek (inclusief anamnese)
 • het verbeteren / herstellen van de dynamische motoriek van grote gewrichten en van de statische motoriek (houding) van de wervelkolom in hun wederzijds samenspel, te allen tijde rekening houdend met de belastbaarheid van perifere en vertebrale gewrichten.
 • Het aanleren van een juist, voor de rug ontlastend loop- en renpatroon vanwege de grote betekenis in het dagelijkse leven voor de belastbaarheid van de wervelkolom en de heupgewrichten.

 

Paul Geraedts
10
300
 
Tijd08:00 - 18:45
LocatieBorn (NL) (Toon kaart)

Tijd08:00 - 18:45
LocatieBorn (NL) (Toon kaart)

Tijd08:00 - 18:45
LocatieBorn (NL) (Toon kaart)

Ik ben Paul Geraedts, manueel, sport- en kinderfysiotherapeut, erkend en geregistreerd in het centraal register klein bijzonder onderwijs (CRKBO) en het BIG register voor beroepen inde individuele gezondheidszorg. Ik ben ruim 25 jaar met veel plezier en met bijzondere interesse voor oefentherapie als zelfstandig fysiotherapeut in Duitsland werkzaam.

Gedurende deze tijd heb ik geleerd anders naar aspecifieke rug- en gewrichtsklachten te kijken en ontwikkelde zo een geheel nieuwe manier om rugklachten te diagnosticeren en te behandelen: PhysioNovo, een concept dat, als tot nu toe eerste en enige concept, aspecifieke rug- en gewrichtsklachten verklaart vanuit de  integrale motoriek van zowel de heup- en schoudergewrichten als van de wervelkolom. Zowel de diagnostiek als de therapie van het motorische concept baseren op wetenschappelijke feiten en getrokken conclusies worden door wetenschappelijk (RCT-) studies bevestigd. Bovendien is het concept veelvuldig en langdurig in de praktijk getest.

In de fysiotherapeutische vakboeken “Physiotherapeutisches Training bei Rückenschmerzen – Motorische Befunderhebung und Behandlung” en  „Motorische Entwicklung und Steuerung - Eine Einführung für Physiotherapeuten, Ergotherapeuten und Trainer“, beide in Duitsland uitgegeven door Springer Nature heb ik de achtergronden van dit innovatieve concept vastgelegd.

Het is nu mijn uitdaging om deze kennis ook aan andere disciplines binnen de gezondheidszorg over te brengen.

 

Burgemeester Waszinkstraat 128 6417CX Heerlen
6417CX
Heerlen
Burgemeester Waszinkstraat 128 6417CX Heerlen
6417CX
Heerlen
0031 683 902 230
Selecteer een bestand aub.