Opleidingen details RINO Groep Utrecht

Deze cursus is (nog) niet geaccrediteerd. De cursus kan om die reden niet aan dossiers worden toegevoegd.

Risicotaxatie bij jeugdige zedendelinquenten: training in de J-SOAP D (ID nummer: 406625)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)

Jaarlijks maken ongeveer 900 Nederlandse jongens tussen 12 en 18 jaar zich schuldig aan het plegen van zedenmisdrijven. Bij het overgrote deel van hen maken zedendelicten deel uit van een breder delictpatroon (‘generalisten’). Een kleinere groep van 10-15% pleegt alleen zedendelicten en zal dit mogelijk blijven doen als volwassenen (‘specialisten’). Het onderscheiden van generalisten en specialisten is één manier om zicht te krijgen op jeugdige zedendelinquenten. Daarnaast levert gestructureerde risicotaxatie informatie op over risicofactoren, inhoud en intensiteit van de behandeling en het vrijhedenbeleid. In Nederland is de J-SOAP D tot op heden het enige klinische risicotaxatie-instrument voor jeugdige zedendelinquenten.

Wat leer je?

Je bent op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van risicotaxatie van jeugdige zedendelinquenten en van verschillen en overeenkomsten in risicofactoren tussen dadertypen. Je bent in staat om de J-SOAP D betrouwbaar te scoren en met behulp van de resultaten te komen tot een behandelplan.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP)KNMG-GAIA
uitsluitend academici
Cursus
 Inleidend
 Verdiepend
12
12
ja
325
6
toetsing en evaluatie
nvt
Hoofdniveau
Herregistratie KJ/OG
Registratie KJ/OG
Tijd9:30 - 16:30
Locatie Utrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

De RINO Groep is een maatschappelijk betrokken organisatie. Met onze ruim 90 medewerkers organiseren we opleidingen, trainingen en congressen voor professionals die werken met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Dit doen we in nauwe samenwerking met onze docenten en diverse samenwerkingspartners.

Oudenoord 6
3511 BS
UTRECHT
(030) 230 84 50
Selecteer een bestand aub.