Opleidingen details IPVK Gent

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

IPVK IC_RKV20 Sputumevacuerende en volumerecruterende respiratoire kinesitherapie bij minder mobiele en/of weinig tot niet-coöperatieve volwassenen en ouderen-Sara Bernaert en Stijn Van Der Sypt (ID nummer: 406439)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch2417-11-2020 t/m 31-12-2020

Cursusdatum: dinsdag 17 en 24/11//2020

Onze cursussen gaan standaard door van 9u tot 17u, tenzij anders vermeld.

Koffiepauzes, lunch en cursusmateriaal zijn inbegrepen.

Betalen via kmo-portefeuille: 30% korting. IPVK - DV.O103194

Locatie: Campus UZ Gent, Corneel Heymanslaan 10, 9000 Gent (inrit via Corneel Heymanslaan), gebouw B3, op 17/11/2020 in leslokaal 5.3 - 5de verdieping en op 24/11/2020 in Practicum 2.3 en 2.4

 

Inhoud:

Binnen de sputumevacuerende en volumerecruterende technieken kennen we een veelheid van behandelmethoden. Hoe minder mobiel of minder coöperatief de patiënt is, hoe moeilijker het wordt om tot een efficiënte behandeling te komen.

In deze cursus gaan we dieper in op het arsenaal aan kinesitherapeutische technieken waar we kunnen uit putten. We leren ze toepassen in, en aanpassen aan verschillende situaties. We richten ons hierbij op de groep patiënten die -om diverse redenen- weinig tot niet-coöperatief of weinig tot niet mobiel is. We denken hierbij enerzijds aan gehospitaliseerde patiënten (waarbij vaak een veelheid aan hulpmiddelen beschikbaar is), en anderzijds aan volwassenen en ouderen die thuis, in de praktijk of in een residentie (WZC, DVC,…) behandeld worden (waarbij we vaak weinig tot geen hulpmiddelen ter beschikking hebben).

 

Docenten:

Stijn Van Der Sypt is al meer dan 20 jaar werkzaam als kinesitherapeut op de afdeling Intensieve Zorg van het UZ Gent. Hij staat enerzijds in voor de respiratoire behandeling van volwassenen en ouderen op de medische intensieve zorgeenheid, anderzijds behandelt hij op de cardiochirurgische intensieve zorg baby’s en kinderen na congenitale hartchirurgie. Als erkend respiratoir kinesitherapeut en stagementor begeleidt Stijn jaarlijks meerdere studenten van de revaki, zowel tijdens  de bachelor- als masterjaren. Na jaren bijkomende cursussen en opleidingen te hebben gevolgd, geeft hij al enige tijd zelf opleidingen aan collega’s die werkzaam zijn op hospitalisatie-afdelingen en op intensieve zorgen, en is hij is gastspreker op binnen- en buitenlandse vormingen en seminaries. Hij heeft zicht bijkomend toegelegd op de intrapulmonaire percussieventilatie (IPV) en volumetric diffusive respiration (VDR4), waar hij als gastdocent over spreekt in de lessen 2e master pediatrie.

Sara Bernaert combineert een eigen gespecialiseerde kinesitherapiepraktijk met een job als (praktijk)lesgever aan de opleiding ugent. Zij is in beide rollen heel actief binnen het domein “inwendige aandoeningen”, meer specifiek de respiratoire revalidatie en kinesitherapie. Aan de UGent geeft zij sinds 2011 lessen respiratoire revalidatie en kinesitherapie in de bachelor- en de masterjaren, begeleidt ze mee enkele masterproeven binnen dit domein en ondersteunt ze de studenten in de afstudeerrichting "inwendige aandoeningen" bij hun stages. Als praktiserende kinesitherapeut is zij sinds 2005 actief in gespecialiseerde settingen, met focus op de respiratoire revalidatie en kinesitherapie. Ze volgt en volgde tal van cursussen, congressen en “updates" binnen dit vakgebied en geeft al enige tijd ook zelf regelmatig lezingen, bijscholingen, workshops, etc. voor collega's en artsen.

Stijn Van Der Sypt, Sara Bernaert, Bruno Zwaenepoel
12
430
 
 
Tijd09:00 - 17:00
Locatie Gent (BE) (Toon kaart)

Instituut voor permanente vorming Kinesitherapie Gent organiseerd bijscholingsprogramma's voor kinesisten. Waaronder Kine-clubs, intensieve cursussen seminiaries voor stagementoren en congressen.

Secretariaat IPVK Gent Vakgroep REVAKI / UGent Campus Heymans 2B3 De Pintelaan 185 9000 Gent BTW nummer BE 248.015.142
9000
Gent
09/332/22/69
Selecteer een bestand aub.