Opleidingen details Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Aalst-Asse-Ninove dienst Cardiale Revalidatie

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Autogene drainage: toepassing op de dienst Cardiologie (ID nummer: 406419)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch45-10-2020 t/m 31-12-2020

Deze opleiding richt zich op kinesitherapeuten werkzaam binnen een dienst Cardiologie die niet vertrouwd zijn met het toepassen van autogene drainage.

De cursus bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte: 
- In het eerste gedeelte worden de basisprincipes van autogene drainage voorgesteld, alsook wordt er toegelicht welke patiënten voor deze therapie in aanmerking komen.
- In het praktijkgedeelte wordt er gewerkt met praktijkvoorbeelden uit de dienst Cardiologie om collega-kinesitherapeuten te laten kennismaken met de toepassingsmogelijkheden van autogene drainage, alsook worden er hulpmiddelen gedemonstreerd die kunnen gebruikt worden tijdens drainage

Na afloop van deze navorming zouden deelnemers de basisbeginselen van autogene drainage moeten begrijpen en kunnen toepassen in de praktijk. Deze opleiding vormt een aanzet tot het volgen van uitgebreidere navormingen over autogene drainage. 

 

 

 

 

 
Karen Uvin

Karen Uvin studeerde in 2013 af als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, afstudeerrichting inwendige aandoeningen. Na haar studies heeft zij bijkomende opleidingen gevolgd in het domein van de cardiale en respiratoire revalidatie, en heeft zij een bijzondere beroepsbekwaamheid voor beide discipines in het bezit. Zij is werkzaam in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Aalst-Asse-Ninove op de dienst Cardiologie en combineert dit met haar werk als zelfstandige kinesitherapeute in haar eigen praktijk te Erpe-Mere waarbij de focus ligt op het behandelen van respiratoire patiƫnten.
2
0
 
 
Tijd19:00 - 21:00
LocatieAalst (BE) (Toon kaart)

Het Hartcentrum van het OLV Ziekenhuis behoort tot de grootste van het land: het telt 20 cardiologen en meer dan 200 paramedici. Het aantal secundaire en tertiaire doorverwijzingen naar het centrum is vergelijkbaar met dat van universitaire centra.
De hartrevalidatie is een onderdeel van dit hartcentrum. Dit heeft als doel hartpatiënten een multidisciplinair revalidatieprogramma, dat gericht is op levensstijl verandering, aan te bieden met het oog op fysiek en psychosociaal herstel en ter preventie van nieuwe cardiale incidenten (secundaire preventie).

Moorselbaan 164
9300
Aalst
053 72 88 09
 
Selecteer een bestand aub.