Opleidingen details Opleidingen Van Genderen

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Workshop ’Ouderschematherapie’ (ID nummer: 406182)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd1230-9-2020 t/m 29-9-2021

Schematherapie is oorspronkelijk ontwikkeld als individuele behandeling van volwassenen met persoonlijkheidsproblematiek, met name de borderline en narcistische persoonlijkheidsstoornis. In de loop der tijd zijn er echter nieuwe toepassingen van schematherapie, of technieken uit deze therapie, in de praktijk bedacht. Sommige van deze toepassingen zijn inmiddels aan een kritische wetenschappelijke toets onderworpen, andere bevinden zich nog in het experimentele stadium. Steeds meer wordt schematherapie ook toegepast bij adolescenten en op steeds meer domeinen (ouders, echtparen)

In de cursus ouderschematherapie komt aan bod hoe je schematherapeutisch kunt werken met ouders. Centraal staat de modusinteractiecirkel, waarbij de interactie tussen de schema’s/modi van het kind en die van de ouders aan bod komen. Er wordt gekeken hoe ouders kunnen omgaan met hun eigen modi, die ‘op-poppen’ en de modi van hun kind.

De cursus omvat 2 dagen, met voldoende tijd en ruimte, om het geleerde te verwerken en toe te passen in de dagelijkse praktijk

Er zal gebruik gemaakt worden van casuïstiek die door de cursisten zelf ingebracht wordt.

Voor deelname aan de workshop ‘Modusgerichte Speltherapie’ is minimaal een geaccrediteerde (succesvol afgeronde) cursus ‘Schematherapie Basis’ of ‘Schematherapie Basis voor adolescenten’ van 25 uur vereist.

De kennis van de systeemtheorie wordt als bekend verondersteld.
12,5
Nee
525
Bestand 
2009U-OU Draaiboek.pdf226 KB
Hoofdniveau
Danstherapie
Dramatherapie
Muziektherapie
Psychomotorische kindertherapie (PMKT)
Psychomotorische therapie (PMT)
Speltherapie
Beeldende therapie
Tijd09:45 - 16:45
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

eenmans organisatie t.b.v. onderwijs in de geestelijke gezondsheidszorg, met name gericht op cognitieve- en schemagerichte gedragstherapie

Eburonenweg 42
6224 HX
Maastricht
043-36243342
Selecteer een bestand aub.