Opleidingen details Arnoldi Opleidingen
Masterclass Werken met modi (schematherapie) (ID nummer: 406121)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
VGCT- Nascholingscursus - contacturen121-6-2021 t/m 31-5-2022
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Introductie

Het modusmodel uit de schematherapie is een respectvol transdiagnostisch model wat de therapeut houvast kan bieden bij het werken met mensen met complexe problematiek. Een modus is een emotionele toestand of een deel van het zelf dat tijdelijk iemands gedachten, gevoel en gedrag domineert. Recent onderzoek laat zien dat de Gezonde Volwassene en het Kwetsbare kind centraal lijken te staan bij veranderingsprocessen en vooruitgang in de therapie. Het onderscheiden van de verschillende modi en het hier gericht op kunnen intervenie¨ren is dan ook essentieel om een (schema)therapie effectief te laten verlopen.

De stoelentechniek is een krachtige experiëntiële interventie om te werken met modi. Door de verschillende modi op een aparte stoel te plaatsen kunnen ze duidelijk van elkaar worden onderscheiden, zodat identificatie met disfunctionele modi kan worden verminderd en gezonde modi kunnen groeien. Wanneer je de stoelentechniek en de bijbehorende manier van observeren, denken en handelen goed in de vingers hebt, helpt dit je gedurende de hele therapie om te werken met modi en snel(ler) tot de kern te komen.

 

Inhoud van de cursus

In deze 2-daagse masterclass raak je vertrouwd met het werken het modi en leer je hoe je de stoelentechniek hier op verschillende manieren bij kunt inzetten. De nadruk ligt op veel zelf oefenen en ervaren.

Deze masterclass is bedoeld voor cursisten die reeds bekend zijn met het modusmodel en de stoelentechniek. Er zal dan ook ingegaan worden op een verdere verdieping, specialistische toepassingen en mogelijke valkuilen. Tevens zal er aandacht worden besteed aan de rol van mindfulness en zelfcompassie om op een gezonde en wijze manier om te gaan met innerlijke patronen, oncomfortabele gevoelens, kwetsbaarheid en onderliggende behoeften.

 

Leerdoelen

Na afloop van de cursus ben je bekend met het modusmodel uit schematherapie, ben je in staat modi te herkennen en er op diverse manieren mee te werken. Je kunt de stoelentechniek toepassen in het kader van diagnostiek, veranderingsgerichte interventies en ermee werken in de therapeutische relatie.

Drie of meer fases van het gedragstherapeutisch proces, of
 hulpvraag en behandeldoel
 interventies en evaluatie van het therapeutisch effect daarvan
 therapeutische houding en/of therapeutische relatie (non-specifieke variabelen)
uitsluitend academici
Workshop
 Verdiepend
8
14
ja
€ 450 -
12,5
Geen toetsing, wel evaluatie
CRKBO
Deze masterclass is bedoeld voor (Gz-)psychologen, klinisch psychologen, psychotherapeuten en psychiaters, die werken met cliënten met persoonlijkheidsstoornissen en/of hardnekkige stemmings- en angststoornissen en al een geaccrediteerde basiscursus schematherapie hebben gevolgd.
De groep bestaat uit maximaal 14 cursisten.
Bestand  
Brochure Werken met Modi.pdf23-8-2020 16:05296 KB
Hoofdniveau
CGt bij-/nascholing
Tijd9:30 - 16:45
LocatieGroesbeek (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:45
LocatieGroesbeek (NL) (Toon kaart)

Arnoldi Opleidingen verzorgt post-academische nascholing op het gebied van schematherapie en cognitieve gedragstherapie.

W.G. Plein 277
1054SE
Amsterdam


0623524842