Opleidingen details Leerpunt KOEL B.V. (IA06-160)
EKC symposium 2020: Kwaliteit in diversiteit (ID nummer: 406059)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing Cluster15 
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Programma:

1.            Plenaire lezing: Effectief doceren betekent kwaliteit vermeerderen.( Menno de Bree, filosoof.)

 Effectief doceren betekent kwaliteit vermeerderen. Idealiter word je van scholing namelijk een betere dokter. Dat betekent dus dat elke scholing een ideaal van ‘de perfecte dokter’ veronderstelt. Maar hoe ziet zo’n dokter eruit? Dient dat ideaal voor ons allemaal gelijk te zijn? En hoe om te gaan met diversiteit in beoordelingen? Vanuit de filosofie zijn daar enkele harde noten over te kraken.

Leerdoel: Kennisnemen van de theorieen rondom effectief doceren.

 

2.            Vragen aan de PAM. (Arne Deijl, PAM Leerpunt Koel/huisarts)

De PAM beantwoord vooraf gestelde vragen mbt intercollegiale toetsing en accreditatie.

Leerdoel: op de hoogte zijn van de bestaande en eventueel gewijzigde afspraken.

 

3.            Workshop 1: Beter leren (be-)oordelen (Menno de Bree, filosoof)

 Een lastig aspect van doceren is het vellen van kwaliteitsoordelen. Als docent zul je vaak het gevoel hebben ‘ik vind dat nu wel, maar wie ben ik nu eigenlijk?’. Soms is dat gevoel terecht. Maar vaak spelen op de achtergrond ook allerlei onwerkbare ideeën over hoe te oordelen. Daar proberen we in deze workshop wat aan te doen. Leerdoel: het verkennen van uw filosofische veronderstellingen.

 

4.            Workshop 2: Interessantere intervisie.  (Odette Schouten, huisarts, NHG-kaderarts supervisie & coaching)

 “It’s not what happens to you, but how you react to it that matters” -Epictetus-

Je herkent dat vast wel: jouw intervisiegroep draait al een paar jaar mee, het loopt op zich wel, maar jullie willen het toch anders. Of je wilt graag een intervisiegroep opstarten. Soms blijft er wat uit de praktijk knagen, en je wilt niet altijd bij dezelfde collega’s aankloppen.

Intervisie: hoe houd je het met elkaar boeiend, veilig, leerzaam? Hoe voorkom je dat lijkt op ‘dat heb ik ook meegemaakt of heb je dit al geprobeerd?’

Welke methodieken zijn er, aan welke spelregels moet het voldoen, hoe houd je het interessant voor iedereen en hoe kun je elkaar verder helpen zonder in de reddersrol te schieten?

Leerdoel: oefenen en ondervinden wat intervisie voor jou kan betekenen door het te doen.

 

5.            Workshop 3: Intercollegiale toetsing online. (Gonnie Swanenberg, directeur Leerpunt Koel)

Mogelijkheden Intercollegiale Toetsing Online

Bewust of wellicht geforceerd door bepaalde omstandigheden gaan er steeds meer zaken online plaatsvinden. Van vergaderingen, tot opleidingen, (na)scholingen en ook Intercollegiale Toetsing!

In een korte, praktische workshop wordt inzicht gegeven in de verschillende definities van online bijeenkomsten en wordt ingegaan op de mogelijkheden om Intercollegiale Toetsing online & geaccrediteerd plaats te laten vinden.

Je verlaat deze workshop met een handige toolkit om zelf & direct aan de slag te gaan.

Leerdoel: zelfstandig aan de slag kunnen met online intercollegiale toetsing

 

 

6.            Plenaire afsluiting.

(Meerdaagse) Nascholing
Bestand  
EKC symposium - Concept uitnodiging.docx21-8-2020 10:0872 KB
349
Tijd15:30 - 21:30
LocatieRotterdam (NL) (Toon kaart)

De wereld om ons heen is in beweging. Continu. En laten we eerlijk zijn; in de zorg gaat dit allemaal natuurlijk nóg een tandje sneller en onverwachter. Een wereldwijde pandemie is daar een voorbeeld van, maar de echte doorgewinterde zorgprofessional weet: élke dag is hectisch, zit vol onverwachte gebeurtenissen en is nooit hetzelfde als de dag ervoor (of die erna). Maar die hectiek, daarvan gaat het zorg-bloed juist sneller stromen. Aanpassen, meebewegen, doorgaan, en zo de allerbeste zorg bieden. Daar doen we het allemaal voor. En dat vraagt niet alleen om flexibiliteit en aanpassingsvermogen, maar ook om een gezonde dosis werkplezier, pro-activiteit en initiatief.

Welkom bij Leerpunt KOEL. Wij geloven dat professionele ontwikkeling niet alleen essentieel is voor de benodigde (en vereiste) regelmatige bijspijkering van kennis, maar vooral ook om zorgprofessionals op de juiste manier te blijven uitdagen in hun werk. Want door continu gestimuleerd te worden het beste uit jezelf te halen, blijft de kwaliteit van de zorg die je levert hoog. Meer werkplezier en initiatief zijn hierbij mooie en bijzonder nuttige bijkomende voordelen. Net als tevreden medewerkers die door kunnen stromen en graag op dezelfde plek blijven werken.

Daarom bieden wij volledig onafhankelijke (!), geaccrediteerde scholing aan professionals en organisaties in de eerstelijnszorg in Nederland. En omdat wij weten dat de zorg-wereld continu in beweging is, zijn wij dat ook. Onze innovatieve scholingen zijn ontwikkeld door eerstelijns professionals die dagelijks dezelfde uitdagingen tegenkomen. We ervaren, luisteren en monitoren dus continu en weten écht wat er speelt. Dit nemen we vervolgens mee bij het bijna realtime ontwikkelen van onze scholingen en post-mbo-opleidingen.

Dit resulteert in een altijd actueel, relevant en up-to-date aanbod voor iedere zorgprofessional. Onze ontwikkelaars zijn zelf actief in de zorg, wat leidt tot direct praktische toepasbare scholingen met passende, duurzame resultaten. Veel trajecten zijn bij ons maatwerk, omdat we geloven dat dat een heel doeltreffende manier is om het beste resultaat te behalen, passend bij de specifieke behoeftes en uitdagingen van de organisatie.

Kortom; Leerpunt KOEL haalt op een innovatieve, passende en prettige manier het allerbeste uit eerstelijns zorgprofessionals. Het resultaat is een frisse, gezonde, gemotiveerde zorginstelling die helemaal up-to-date alle dagelijkse uitdagingen aangaat om zo de allerbeste kwalitatieve zorg te leveren.

IJsselmeer 34
3332 EX
ZWIJNDRECHT
IJsselmeer 34
3332 EX
ZWIJNDRECHT
078-6193068