Opleidingen details SCMO

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Dynamic Tape (ID nummer: 406051)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch1416-10-2020 t/m 31-12-2020

Dynamic Tape is de nieuwste revelatie in het tapen en dit zowel bij (top)sporters als bij niet-sporters die te kampen hebben met rugklachten, nekklachten, hoofdpijn, tennisellebogen, ... . Dynamic Tape is de enige tape die echt het verschil kan maken bij houdingscorrecties, statiekafwijkingen, podologische problemen enz. Naast deze troeven scoort Dynamic Tape eveneens bijzonder goed als ondersteuning bij spier- en gewrichtsproblemen en kan als enige spierfascilitatie en bewegingsbeïnvloeding bewerkstelligen.

Dynamic Tape is de perfecte aanvulling bij uw dagdagelijks behandelschema, of u nu werkt als kinesitherapeut, manueel therapeut, osteopaat, .... in eender welk behandelingsplan kan Dynamic Tape uw therapeutische interventies ondersteunen.

Deze workshop omvat:

Theorie

Theorie omtrent de verschilpunten tussen Kinesiotape en Dynamic Tape, het hoe en het waarom van Dynamic Tape, biomechanische werking en concrete voorbeelden.

Praktijk Bovenste Lidmaat 

Praktijktoepassingen: trapeziussyndroom, schouderproblemen, tenniselleboog, toepassingen voor pols en hand,... alsook houdingscorrectie en biomechanische beweegketens

Praktijk Onderste Lidmaat

Quadriceps en hamstrings, patellatracking, achillespeestendinitis, platvoet, dropvoet, hallux valgus, fascitis plantaris, wijzigen gangpatroon, ....

Praktijk Biomechanische ketting

Specifieke technieken om de volledige biomechaninsech ketting aan te pakken, vertrekkend vanuit concrete praktijkvoorbeelden

PosturePals: thoracic spine (X) en lumbar spine (box)

Omdat het overgrote deel van deze cursus bestaat uit praktische oefeningen met als doel de aangeleerde tapetechnieken goed in te oefenen, is het dragen van losse kledij aangewezen.

Depecker Jurn
Certified Instructor Dynamic Tape Belgium
Instructor Coach Europe & UAE
7
150
 
Tijd9:30 - 17:30
LocatieNazareth (BE) (Toon kaart)

SCMO staat voor Sportgerichte Combinatietherapie van Manuele Therapie en Osteopathie. Het betreft een cursus van 13 modules + 2 herhalingsdagen en een examen gespreid over 2 jaar.
Binnen deze opleiding krijgen de cursisten per module een praktijkgerichte toelichting over de verschillende onderzoeksmethoden (Kinesiologie, Manuele Therapie en Osteopathie) die tot een verfijnde diagnostiek leiden met een bijhorend behandelschema. De behandelingstechnieken die in de cursus aangeleerd worden, komen uit de Manuele Therapie en de Osteopathie, maar ook uit de Myofasciale Therapie en de Chiropraxie. Alle modules vloeien op het einde van de cursus samen in de drie categoriëen van Dejarnette.
Indien de cursist slaagt in het examen wordt zij/hij opgenomen in de lijst van 'Erkende Therapeuten'. Deze therapeuten kunnen jaarlijks (gratis) een herhalingsdag bijwonen en kunnen elke module afzonderlijk gratis opnieuw volgen. Op die manier willen wij er zeker van zijn dat onze cursisten altijd up-to-date blijven en hun patiënten op een zeer efficiënte manier kunnen blijven behandelen. U kunt alle info over deze cursus terugvinden op www.scmo.be

Halfuurdreef 100
8210
Veldegem
050782370
Selecteer een bestand aub.