Opleidingen details EBL Centre

Deze cursus is (nog) niet geaccrediteerd. De cursus kan om die reden niet aan dossiers worden toegevoegd.

Emerging Body Language (EBL) Consulent (ID nummer: 405729)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal

Soms kun je van alles zeggen of aanbieden maar kun je met een enkele beweging zoveel meer bereiken…

Ervaar jij wel eens in je werk dat gedrag hardnekkig is en woorden daar soms weinig aan veranderen? Emerging Body Language is een methode waarin je leert kijken naar de lichaamscommunicatie met jezelf, de ander en de omgeving. Je leert feedback te geven op andere manieren dan met woorden die dieper ingrijpen op het gedrag zelf. Emerging Body Language is een methodiek die werkt vanuit het ‘zijn’. Juist jouw intuïtie is een belangrijke bron van informatie die we gaan koppelen aan scherpe bewegingsanalyse.

Om gedrag beter te leren observeren leer je beweging te bekijken vanuit tal van motorische elementen die je gaat herkennen op videobeelden. Je leert over verschillende bewegingskwaliteiten en hoe deze onze ontwikkeling bepalen in de vorm van interactiepatronen.

De EBL methodiek bestaat uit drie eenheden die voorheen in een aparte training gedoceerd werden. Deze werkwijze en manier van kijken is zo anders dat je hem pas echt kunt doorgronden en er goed mee kunt werken wanneer je het geheel doorlopen hebt. Daarom bieden we de methodiek in één pakket aan. Je krijgt de A,B en C training in een en bent daarna EBL-consulent.

Deze training zal conform de corona richtlijnen plaats vinden.

Inhoud

A-training: De basis van EBL
Je leert over het ontstaan van EBL en op welke theoretische en empirische grondslagen het gevestigd is. Je krijgt oefeningen in lichamelijk communiceren en het je eigen gaan maken van leren via interactieve body-feedback. Over belangrijke kwaliteiten als Afstemmen, Meebewegen en het inzetten van een eigen Beweging leer je je eigen kwaliteiten verdiepen.  Je leert analyseren op video waarbij je je enkele EBL begrippen eigen maakt. EBL doet een groot appel op je lichamelijk begrip en tart daarmee wel eens je cognitief begrip omdat mensen gewend zijn een methodiek vooral cognitief te leren en begrijpen. Eet gevolg van deze training die veel cursisten ervaren is: “Ik pas EBL nog niet echt toe maar ben wel heel anders gaan kijken en dat is waardevol”.

B-training: Het toepassen van EBL
Je leert over de verschillende interactiestructuren en de vormen van ‘gewaarzijn’ die daarmee gepaard gaan. Per interactiestructuur is een interventie waarin je gestagneerde ontwikkeling leert herkennen en ontwikkelen. Verder leer je meer motorische elementen kennen, raak je meer gewend aan lichamelijk leren en communiceren en ga je specifieker naar videobeelden en (je eigen) bewegen bekijken.

C-Training: het integreren en uitkristalliseren van EBL in je werk
Emerging Body Language is een methodiek die werkt vanuit een combinatie van lichamelijk communiceren en cognitief analyseren. In de C-training ga jij uit het enorme scala van beweging en ingang tot communicatie jouw eigen werkwijze en stijl ontdekken. EBL is een te uitgebreide en tijdrovende methodiek om allemaal toe te passen. Het is belangrijk jouw eigen speerpunten en werkinhoud tegen te komen om deze uit te kristalliseren tot een unieke passende en efficiënte werkwijze binnen EBL. Bovendien is werken met lichaamstaal is een methodiek die om professionele nabijheid vraagt en zodat issues naar boven kunnen komen die in de intervisie ruimte krijgen om ten volle hun waarde te gaan bezien.

Na het succesvol doorlopen van de A, B en C-training ben je EBL consulent en zul je de methodiek op jouw eigen unieke wijze ten volle kunnen benutten. Je krijgt dan het certificaat EBL-Consulent.

 

Vaktherapeut beeldend, muziek, dans, PMT, spel, drama en psychomotorische kindertherapie
psycholoog, orthopedagoog, persoonlijk begeleider, groepsleider, sociotherapeut.
140
Ja
64
76 contacturen, 64 uren zelfstudie
Vooraf aan de training krijgen de deelnemers literatuur toegestuurd die ze moeten lezen (4 uur). Tijdens de trainingsdagen krijgen de deelnemers opdrachten mee naar huis voor de volgende serie trainingsdagen (2x9 uur). De deelnemers leren om lichaamstaal vanaf video te analyseren en te vertalen naar een behandeling. Het is tijdrovend om dit te leren omdat het een nieuwe manier van kijken en analyseren betreft. De gemaakte analyse en behandeling wordt in de intervisie besproken (11/2 uur eigen werk op 1 uur intervisie= 42 uur).
1750
Het is een uitgebreide en intensief begeleide training gegeven op locatie door twee EBL-trainers.
Hoofdniveau
Danstherapie
Dramatherapie
Muziektherapie
Psychomotorische kindertherapie (PMKT)
Psychomotorische therapie (PMT)
Speltherapie
Beeldende therapie
LocatieSchipborg (NL) (Toon kaart)
Opmerkingenhet betreft een training bestaande uit twee keer 3 lesdagen en 28 uur intervisie. • EBL A Training, 18, 19 en 20 nov 2020 • EBL B Training 27, 28, 29 jan 2021 • 28u intervisie in sessies van 2-4 uur

Centrum voor trainingen Emerging Body Language en beeldende therapie
langakkers 30, 9469RA Schipborg
9469RA
Schipborg
0641132286
Selecteer een bestand aub.