Opleidingen details Miskraambegeleiding Nederland

Deze cursus is (nog) niet geaccrediteerd. De cursus kan om die reden niet aan dossiers worden toegevoegd.

Vrouwen met een miskraam goed begeleiden in je coachpraktijk (ID nummer: 405661)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en) en/of MIO open inschrijving / accreditatie voor totaal

Wil je als verloskundige ook als miskraamcoach kunnen werken? In deze opleiding leer je het bewezen 5-stappen-programma van Miskraambegeleiding Nederland om vrouwen en stellen met een miskraam goed te begeleiden. Hoe pril of gevorderd de zwangerschap ook was, hoelang geleden ook.

Voor wie? Voor verloskundigen en echoscopisten die hun werk willen uitbreiden met heel gerichte begeleiding rond miskramen en ander verlies in de zwangerschap. Zodat vrouwen ook een nieuwe zwangerschap met meer vertrouwen in kunnen gaan.

Deze opleiding van een half jaar is een effectieve combinatie van een persoonlijke kickstart-sessie, live opleidingsdagen, live online trainingen, een besloten facebookgroep, een goedgevulde online lesomgeving en persoonlijke begeleiding.

 

Wat leer je in deze opleiding?

Je leert hoe je vrouwen met een miskraam echt goed begeleidt op psychosociaal emotioneel gebied. Je leert ook hoe je het uitgewerkte en bewezen 5-stappenprogramma effectief inzet, zodat je meteen van start kunt gaan als miskraamcoach.

Je ervaart hoe jouw begeleiding met het 5-stappenprogramma direct enorm verschil maakt voor de vrouw en haar partner. Dat doet ook haar gezin en haar eventuele volgende zwangerschap goed.

Wat is het resultaat?

  • Je bent completer in je begeleiding. Omdat je in deze training heel gerichte en effectieve aandacht voor de psychosociale emotionele kant van miskramen toevoegt aan je expertise.
  • Je bent goed in staat om vrouwen te begeleiden die een miskraam hebben of hadden. Dat geeft hen en jou een goed gevoel en meer vertrouwen.
  • Als vrouwen meer vertrouwen hebben, bellen ze minder vaak en hebben ze minder extra controles nodig. Dat scheelt je praktijk tijd. En bovendien zijn de moeders nóg tevredener over de begeleiding!
  • Je hebt de relatie met de vrouw of het koppel verder verstevigd, waardoor ze ook in een nieuwe zwangerschap graag weer bij je praktijk zullen komen. 
  • Je onderscheidt je verloskundigenpraktijk van andere verloskundigenpraktijken of echocentra in de regio, omdat jij gerichte expertise rond miskramen kunt laten zien. Dat kan meteen veel betekenen voor je praktijk!

Goed om te weten: In de eendaagse nascholing 'Vrouwen met een miskraam goed begeleiden' (geaccrediteerd door KNOV, NVOG en BEN) krijg je veel tips om toe te passen binnen de grenzen van het vak van verloskundige/echoscopist. Deze vervolgopleiding van een half jaar geeft veel meer verdieping en verbreding, waardoor je je verloskundige werkzaamheden kunt uitbreiden met coaching. Dit maakt een andere werk/privé-balans mogelijk, waardoor je met meer voldoening kunt blijven werken! 

Over Miriam van Kreij
Miriam van Kreij is de oprichter van Miskraambegeleiding Nederland. Sinds 2011 begeleidt Miriam in haar praktijk ouders met een miskraam of abortus. Ze geeft geaccrediteerde nascholingen aan verloskundigen, echoscopisten en gynaecologen. En ze leidt coaches en verloskundigen op tot miskraambegeleider.

Daarnaast is Miriam de auteur van 2 baanbrekende boeken op dit gebied. 'Begeleiding van ouders met een miskraam' staat ook op de literatuurlijst van opleidingen voor verloskundigen en echoscopisten, waar Miriam gastcolleges geeft. Het boek 'Als je je kindje verliest in de zwangerschap' is een heel waardevol invulboek voor ouders.

Miriam van Kreij geeft deze specifieke opleiding voor (verloskundig) coaches al sinds 2018, tot volle tevredenheid van de deelnemers. 

1
Deelnemer
Ja. Data zijn in overleg af te stemmen. Neem contact op met de aanbieder voor de mogelijkheden
Hoofdniveau
cursus / opleiding
MIO
Locatie Utrecht (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenJe bent heel welkom! Neem contact op met Miriam van Miskraambegeleiding Nederland voor de praktische info zoals data en investering..

Locatie Utrecht (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenJe bent heel welkom! Neem contact op met Miriam van Miskraambegeleiding Nederland voor de praktische info zoals data en investering..

Locatie Utrecht (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenJe bent heel welkom! Neem contact op met Miriam van Miskraambegeleiding Nederland voor de praktische info zoals data en investering..

Miskraambegeleiding Nederland heeft als doel dat alle vrouwen met een miskraam goede begeleiding krijgen.

Miriam van Kreij is een ervaren trainer. Ze geeft deze geaccrediteerde trainingen aan verloskundigen en echoscopisten. De training kan ook incompany op locatie gegeven worden, praktijkassistenten zijn dan ook welkom.

Daarnaast begeleidt Miriam sinds 2011 vrouwen die een miskraam of abortus hadden. Ze helpt ze om die ervaring te verwerken, zodat ze weer goed functioneren.

Verder is Miriam van Kreij is de auteur van 2 boeken in dit thema:

  • 'Begeleiding van vrouwen met een miskraam' voor verloskundigen & echoscopisten.
  • 'Als je je kindje verliest in de zwangerschap' voor ouders, om zelf in te vullen en te bewaren.
Monnikeraklaan 28
3544TH
Utrecht
06 244 15 838
Selecteer een bestand aub.