Opleidingen details W.V.V.K. vzw

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

De behandeling van artrose van de heup en/of knie (ID nummer: 405542)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch819-11-2020 t/m 31-12-2020

De richtlijn Artrose heup-knie van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) is een leidraad voor de algemeen kinesitherapeut bij de behandeling van mensen met artrose van de heup en/of knie, inclusief de pre- en postoperatieve fase rondom een gewrichtsvervangende operatie. 

Deze richtlijn is contextueel aangepast voor disseminatie en implementatie in België en was een onderdeel van een disseminatie project door ebpracticenet, terug te vinden in publicaties, peer reviews Pro-Q-Kine en een e-learning programma (zie PE-online kalender "e-learnings").

Een meer praktische opleiding maakt deel van dit project.

Doelstelling:

Na afloop van deze cursus beschik je over specifieke kennis op het gebied van artrose en kun je de KNGF-richtlijn Artrose heup-knie adequaat toepassen. Je maakt een verdiepingsslag in je klinisch redeneren en therapeutische behandeling bij heup- en knieartrose door het uitdiepen van vele relevante factoren. Hierbij ben je kritisch op de beschikbare literatuur en op je eigen handelen.

De cursus is gericht op je praktijk waardoor je de mogelijkheden op het gebied van communicatie, educatie en oefentherapie bij beweegprogramma’s maximaal leert benutten.

Je neemt deel aan groepswerken waarin twee ervaren docenten je voorzien van talloze praktische voorbeelden en handvatten. Daarnaast maken de docenten gebruik van theoretische inleidingen en interactieve werkvormen zoals praktische oefeningen en discussies.

Aan de deelnemers van deze cursus wordt gevraagd om de e-learning, uitgewerkt voor dit project, vooraf te volgen via volgende link: https://braintop.be/nl/cursus/niet-medicinale-conservatieve-aanpak-van-knieartrose-en-coxarthrose/191

Deze e-learning is eveneens geaccrediteerd voor kinesitherapeuten: 2 NE.

Deze cursus onderscheidt zich van andere door de waarde van je eigen actieve bijdrage aan de lessen.

Prijs:  €160 

U kan voor deze cursus gebruik maken van de KMO-portefeuille.

De afstandsregels en andere COVID-maatregelen worden in acht genomen.

Mochten de Coronamaatregelen op het tijdstip van deze cursus geen fysieke aanwezigheid toelaten, dan zal deze cursus online doorgaan.

Dieter Van Assche
Senior physical therapist & Assistant professor Division of Rheumatology University Hospitals Leuven & Department of Rehabilitation Sciences KU Leuven

David Vandeput
Kinesitherapeut & Manueel Therapeut, MSc
EBPracticenet Redactie voor Kinesitherapie
Senior Lecturer voor het McKenzie Institute International
Wetenschappelijke medewerker KULeuven
4
160
 
Tijd13:00 - 19:00
LocatieZaventem (BE) (Toon kaart)

De Wetenschappelijke Vereniging voor Vlaamse Kinesitherapeuten organiseert navorming en congressen voor kinesitherapeuten.

Leopoldlaan 62
8300
Knokke - Heist
+32 3 8301117
Selecteer een bestand aub.