Opleidingen details Vereniging Arts en Leefstijl

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

9e Arts en Leefstijl Congres (ID nummer: 405343)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en) en/of MIO open inschrijving / accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Overige deskundigheidsbevordering verloskundigen1021-9-2020 t/m 20-9-2021

Vereniging Arts en Leefstijl loopt voorop in het agenderen van een gezonde leefstijl als medicijn en het vergroten van de bewustwording. Niet alleen bij artsen, maar ook bij patiënten, opleiders en de overheid. Door kennis en vaardigheden te verbeteren, een brug te slaan tussen wetenschap en praktijk, maar ook door belangen van artsen en geneeskundestudenten te behartigen.

Het Jaarcongres van Vereniging Arts en Leefstijl is de afgelopen negen jaar uitgegroeid tot het grootste landelijke podium voor artsen over voeding en leefstijl. Bezoekers waardeerden de congressen in de afgelopen jaren met gemiddeld een 8.

Dit jaar zal ons jaarlijkse congres anders zijn dan onze reguliere fysieke congressen, maar passend in deze tijd, waarin we de veiligheidsmaatregelen in acht moeten nemen en gewend zijn geraakt aan de vele mogelijkheden van het online werken!

Dit jaar organiseren wij de ‘Week van Arts en Leefstijl’, waarin we op een spectaculaire en verrassende manier online met elkaar verbonden zijn en zetten we samen leefstijl op de kaart: ‘Leefstijl in de nieuwe tijd’. Dat doen we met onze sprekers uit de wetenschap en de praktijk, exposanten op het gebied van leefstijl en deelnemers, zoals zorgprofessionals, beleidsmakers, zorgverzekeraars en het bedrijfsleven.? En zoals deelnemers van ons fysieke event gewend zijn, zorgen wij er tijdens ons virtuele congres ook voor dat zij elkaar kunnen ontmoeten via chats, netwerkcarrousels en ronde-tafel bijeenkomsten.

De zorgkosten rijzen de pan uit. Gepleit wordt voor een radicale koerswijziging. Er worden strategische lijnen voorgesteld waarvan de lijn preventie en leefstijl een hele belangrijke is.

De centrale vraag is wat er nodig is voor de bovengenoemde radicale koerswijziging. Hoe kunnen we dit vormgeven? En welke rol speelt technologie hierin? Het jaarcongres van Vereniging Arts en Leefstijl biedt huisartsen, verslavingsartsen, bedrijfsartsen en andere medisch specialisten, apothekers, praktijkondersteuners, diëtisten, leefstijlcoaches en andere zorgprofessionals:

  • Nationale en internationale topsprekers;
  • Interessante deelsessies;
  • Een volledig en gedegen overzicht van de laatste stand van de wetenschap en de praktijk;
  • Volop ruimte voor gesprek en discussie en virtuele ontmoetingen met (multidisciplinaire) collega’s met gedeelde interesses;
  • Praktische handvatten om patiënten met leefstijl te begeleiden en om direct in de spreekkamer mee aan de slag te kunnen gaan;
  • Aandacht voor effectieve, kwalitatief hoogwaardige, betaalbare zorg en kwaliteit van leven; 
  • Inspiratie, energie en verhalen uit het hart. 
BeroepsgroepBeroepsorganisatie
KABIZ - Leefstijlcoaches (BLCN)KABIZ / AERP / SANA
Openbaar apothekers (OA)KNMP en NVZA
199
Deelnemer
Nee
Hoofdniveau
congres / symposium
Locatie Utrecht (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenBetreft een ONLINE congres
Bijeenkomsten
 Overige deskundigheidsbevordering verloskundigenAantal urenDatumTijd
Avondprogramma met als onderwerp E-health1,5221-09-202019:30 - 21:30
Avondprogramma met als onderwerp Financiering en Beleid1,5222-09-202019:30 - 21:30
Avondprogramma met als onderwerp Leefstijlinterventie1,5223-09-202019:30 - 21:30
Avondprogramma met als onderwerp Voeding en Diabetes 1,5224-09-202019:30 - 21:30
Dagprogramma met Key Note speakers, ronde-tafels, verkiezing Leefstijlprofessional 2020 en posterpresentaties44,525-09-20209:30 - 15:00

De Vereniging voor Arts en Leefstijl is opgericht voor artsen en zorgprofessionals. Ze richt zich erop om het bewustzijn over de effecten van voeding en leefstijl te vergroten, kennis en vaardigheden aangaande voeding en leefstijl te verbeteren, en wetenschapplijke inzichten daaromtrent te delen. Ze wil artsen en zorgprofessionals ondersteunen om de brug te slaan tussen kennis en de daadwerkelijke toepassing ervan in de praktijk.

De Vereniging Arts en Leefstijl vestigt de aandacht op voedings- en leefstijlinterventies (zowel preventief als curatief), om zo de gezondheid en het welzijn van patiënten te verbeteren, en om de medicalisering en kosten in de zorg drastisch te verminderen.

Vereniging Arts en Leefstijl Jaarbeurs Innovation Mile Beatrixgebouw - 6e verdieping Jaarbeursplein 6
3521 AL
Utrecht
0624885498
Selecteer een bestand aub.