Opleidingen details Education Academy

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Voordeel van podologisch onderzoek en behandeling bij pediatrische aandoeningen (ID nummer: 405178)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch420-3-2021 t/m 31-12-2021

Podologie is de wetenschap, de kunde die zich bezig houdt met de structuur, de functie en de fysiopathologie van de voet en dit in relatie tot hoger gelegen segmenten. Ook hoger gelegen klachten, zoals knie-, heup- en rugpijn, die hun oorzaak vinden ter hoogte van de voet, behoren tot het werkveld van de podoloog.

Podologie streeft naar samenwerking met verschillende takken binnen zowel de medische als verzorgingssector. De patiënt krijgt de juiste begeleiding en, naargelang zijn klachten, zal hij correct doorverwezen worden naar de gespecialiseerde diensten. Dit stimuleert een sterke samenwerking tussen de professionele podoloog en verscheidene beroepsgroepen, zowel medisch/paramedische als uit de verzorgingssector.

De professionele podoloog kan een belangrijke schakel vormen tussen de diverse disciplines. Op basis van zijn/haar kennis over de oorzakelijke achtergrond van een klachtenbeeld, zal en kan hij/zij gericht en met de nodige ondersteuning doorverwijzen. Zo kunnen de arts en de professionele podoloog samen zorgen voor het herstel en het behoud van een goede gezondheid. Het belang van de patiënt staat altijd centraal.

PODOLOOG EN KINESITHERAPEUT

Zowel de podoloog als de kinesitherapeut behandelen klachten van het bewegingsstelsel. Een professionele podoloog legt zijn focus op de klachten ter hoogte van de voet en dit in relatie tot het functioneren van het hele lichaam. Per definitie komen patiënten dus op consultatie bij een professionele podoloog voor klachten ter hoogte van voet en enkel, zoals peesontstekingen, orthopedische problemen, standsafwijkingen, reumatische klachten, en dergelijke meer. Maar evenzeer patiënten met rug-, knie- en heupklachten kunnen bij een professionele podoloog terecht. Deze klachten kunnen namelijk hun oorzaak vinden in het slecht functioneren van de voet.

Beide beroepen zijn dus complementair.

In de praktijk is het zo dat kinesitherapeuten, manueel therapeuten, osteopaten en chiropractoren de hulp van een professionele podoloog inschakelen voor het analyseren en/of conservatief corrigeren van standsafwijkingen of afwijkingen in bewegingspatronen.

De deelnemer 

… krijgt een goed beeld van het verloop van een podologische consultatie

… vergaart een bredere kennis over mogelijke behandelingen bij pediatrische klachten 

… weet wanneer een doorverwijzing naar een podoloog noodzakelijk is

… kent het belang van een goede multidisciplinaire aanpak

Jorden Stroobants is zaakvoerder en oprichter van Podologisch Centrum Kempen te Geel.
2
60
 
Tijd9:30 - 11:30
LocatieKasterlee (BE) (Toon kaart)
OpmerkingenLeistraat 118, 2460 Lichtaart

Opleidingen voor kinesitherapeuten met een hart voor kinderen.

Berg 7
2470
Retie
+32 479 34 66 02 | +32479526339
Selecteer een bestand aub.