Opleidingen details RINO Amsterdam

Deze cursus is (nog) niet geaccrediteerd. De cursus kan om die reden niet aan dossiers worden toegevoegd.

Ouders coachen in Floorplay (Via spel contact leggen met jonge kinderen met ontwikkelingsproblemen) (ID nummer: 404805)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)

Ouders coachen in Floorplay

 

FloorPlay is een behandelmethodiek gericht op jonge kinderen die speciale aandacht vragen vanuit bij hun ontwikkeling. De ontwikkeling van deze jonge kinderen verloopt niet vanzelfsprekend, hierdoor wordt een groter appèl gedaan op sensitief ouderschap. De ouder-kind relatie staat binnen de benadering centraal. Daarnaast wordt rekening gehouden met het individuele biologische profiel van het kind en van de ouder. Tot slot wordt aangesloten bij het niveau van het kind en de ouder. FloorPlay is gebaseerd op het DIR/Floortime model van Stanley Greenspan en mede geïnspireerd door de uitwerking hiervan door Rick Solomon in het P.L.A.Y. Project. Het DIR/Floortime model onderscheidt in de vroege ontwikkeling zes ontwikkelingsfasen of mijlpalen. Spelervaringen die goed aansluiten op de bereikte ontwikkelingsfasen en de actuele gerichtheid van het kind, zorgen voor een optimale ontwikkeling van de cognitieve, sociale, emotionele, taal en motorische ontwikkeling van het kind. FloorPlay helpt ouders de omgeving van hun kind zo in te richten dat de ontwikkeling maximaal wordt bevorderd. In deze tweedaagse training wordt met cursisten geoefend in het aansluiting vinden bij ouders en kinderen om vervolgens de ouder te helpen op een speelse manier contact te maken met hun kind om zo de ontwikkeling van het kind te stimuleren

academici en HBO-ers
Cursus
 Verdiepend
8
14
ja
€ 460,-- incl. lunches
12
toetsing en evaluatie
N.v.t.
Hoofdniveau
Herregistratie KJ/OG
Registratie KJ/OG
Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)
Opmerkingenincompany - geen open inschrijving

De RINO Amsterdam is een landelijk werkend nascholings- en opleidingsinstituut voor hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en aangrenzende terreinen.

De RINO biedt al bijna twintig jaar een rijk en gevarieerd aanbod van cursussen, workshops en opleidingen met topdocenten uit de praktijk, in het hartje van Amsterdam.
 

Leidseplein 5
1017 PR
AMSTERDAM
020-6250803
Selecteer een bestand aub.