Opleidingen details Universiteit Maastricht, O&O
Klinisch opleiden: Beoordelen op de Werkplek (ID nummer: 404767)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 366-10-2020 t/m 5-10-2021
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Werkwijze
Tijdens deze training wordt interactief gewerkt in kleine groepen van minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers. Er wordt gewerkt met wisselende werkvormen: informatieoverdracht, veel oefenen, leergesprekken en discussies met hulp van voorbeelden uit de directe beroepspraktijk (beeldmateriaal en schriftelijke casuïstiek).
De trainingen worden standaard verzorgd door twee trainers. Een trainer uit de directe klinische praktijk en een trainer vanuit onderwijskundige invalshoek. De training wordt op locatie uitgevoerd in een daarvoor gefaciliteerde omgeving.

Doelgroep
Een (heterogene) groep artsen in de rol van opleider van aios en of co-assistenten binnen een opleidingsziekenhuis of een specifieke groep artsen die in OOR-verband gaan trainen.
Doelstelling:
o Optimaliseren van de rol als beoordelaar in de klinische setting
o Verwerven van inzichten in de uitgangspunten bij toetsen op de werkplek
o Kennismaken en intensief oefenen met de beoordelinginstrumenten: Kort Klinisch Beoordelen (KKB), 360 graden feedback, portfolio en voortgangsgesprekken.
 

Duur een dag

In de opbouw van het programma verdient het de voorkeur te starten met een tweedaagse training Klinisch opleiden: basisvaardigheden.

 

(Meerdaagse) Nascholing
250
Via het leerhuis/ opleidingsbureau van het betreffende ziekenhuis wordt de trainingsbehoefte geïnventariseerd. Het leerhuis/ opleidingsbureau kan contact opnemen met de opleidingscoördinatie over inhoud en planning van trainingen. De trainingen worden afgenomen voor groepen van minimaal 6 tot maximaal 10 deelnemers. De kosten worden per training in rekening gebracht. Het totaalbedrag is €3257,-- (inclusief trainingsmateriaal).
Tijd09:00 - 17:00
Locatie Heerlen (NL) (Toon kaart)

Tijd9:00 - 17:00
Locatie Heerlen (NL) (Toon kaart)

Tijd9:00 - 17:00
Locatie Maastricht (NL) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieRoermond (NL) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieMaastricht (NL) (Toon kaart)

Tijd9:00 - 17:00
LocatieHeerlen (NL) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieMaastricht (NL) (Toon kaart)

Tijd9:00 - 17:00
LocatieRoermond (NL) (Toon kaart)

Tijd9:00 - 17:00
LocatieHeerlen (NL) (Toon kaart)

Tijd9:00 - 17:00
LocatieMaastricht (NL) (Toon kaart)

Het betreft de Universiteit Maastricht, Faculteit Health, Medicine and Life Science afdeling Geneeskunde. Binnen de vakgroep Onderwijsontwikkeling en Onderwijsresearch (O&O) bevindt zich de taakgroep Docentprofessionalisering (DocProf). Deze taakgroep ontwikkelt, coordineert en draagt zorg voor de uitvoering van workshops en trainingen voor docenten betrokken bij het onderwijs van de opleiding voor geneeskunde. De accreditatievraag richt zich in eerste instantie op twee trainingen die momenteel aangeboden worden voor docenten/ begeleiders die betrokken zijn bij het masterdeel van de opleiding en in de nabije toekomst ook voor vervolgopleidingen specialisten. Het betreft de Basistraining Clinical Teaching en de Basistraining Toetsen op de werkplek.

 

Universiteitssingel 60
6229 ER
Maastricht
Postbus 616
6200 MD
Maastricht
043-3885751