Opleidingen details Gaverstreekkinesitherapeuten

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

"Temporomandibulaire dysfuncties: interactie met de tandartsen" (ID nummer: 403958)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch53-9-2020 t/m 31-12-2020

Inhoud:

Kauwspier- en kaakgewrichtsproblematiek kunnen heel verscheidene klachten veroorzaken in de aangezichtsregio. Er zal vaak een klacht van pijn of dysfunctie (zoals knappen of mondopeningbeperking) zijn, welke myogeen of artrogeen van oorzaak kan zijn. Behandeling bestaat uit uitleg en zelfmanagement, kinesitherapie, medicatie, een opbeetplaat en indien blijvende functiebeperking kan chirurgie een laatste hulpmiddel zijn.
In de lezing wordt uitgelegd bij welke diagnose de tandarts de patiënt kan doorsturen naar de kinesist. Daarnaast is het belangrijk dat de kinesist weet wanneer hij de patiënt naar de tandarts moet verwijzen. 
Vanuit deze indicatiestelling wordt aansluitend het klinisch redeneerproces en “basis” kinesitherapeutisch onderzoek toegelicht dewelke leiden tot een aantal behandelbare aspecten. 
Vanuit deze behandelbare aspecten worden een aantal technieken overlopen. Zo kunnen de tandartsen zich een beeld schetsen van wat een kinesitherapeutische behandeling inhoud.

20u15: ontvangst

20u30: Start voordracht

23u: Einde voordracht- kans tot vraagstelling

23u30: Einde vraag- en antwoordmoment

 
CV: Anouk Asscherickx
Tandarts Anouk Asscherickx studeerde in 2004 af als algemeen tandarts aan de Katholieke Universiteit Leuven. In 2005 en 2006 volgde zij een postgraduaat orofaciale pijn en dysfunctie aan de Katholieke universiteit Leuven onder leiding van Prof A. De Laat, waarna zij tot 2008 actief bleef op de consultatie orofaciale pijn en dysfunctie in UZ Leuven.
Sinds 2008 is zij werkzaam als staflid in het stagecentrum tandheelkunde KULeuven in het AZ Sint Jan te Brugge in combinatie met een private verwijspraktijk voor patiënten met orofaciale pijn en dysfunctie in Kortrijk. In 2016 werd zij afdelingsverantwoordelijke van het stagecentrum tandheelkunde KULeuven in het AZ Sint Jan Brugge. Daarnaast legt zij zich toe op onderzoek naar invloed van occlusie op spierkracht en evenwicht in samenwerking met de afdeling revalidatiewetenschappen en kinesitherapie van de KHBO.
CV: Ziggy Mortier
Ziggy Mortier studeerde in 2014 af als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Universiteit Gent. Aansluitend in 2015 volgde hij de postgraduaat opleiding tot manueel therapeut aan de internationaal erkende opleiding Manual Therapie Ghent (Universiteit Gent). Binnen deze bijzondere beroepsbekwaamheid schoolt hij zich regelmatig bij. Sedert 2015 werkt Ziggy deeltijds aan de Universiteit Gent als praktijkassistent. In 2019 oefent hij het mandaat uit van docent binnen het postgraduaat Manual Therapy Ghent. Zijn interesseveld situeert zich binnen de behandeling van patiënten met nek- en rugpijn met een bijzondere interesse voor kaak- en aangezichtsklachten en chronische pijnklachten. Een patiëntenpopulatie die hij in zijn groepspraktijk, Re-active te Waregem, veelvuldig behandeld. Tevens is Ziggy hoofdkiné van de tweedeklasser ION Basket Waregem.
3
0
 
 
Tijd20:15 - 23:30
LocatieWaregem (BE) (Toon kaart)
Opmerkingen/

kring van kinesitherapeuten

Jozef Duthoystraat 33
8790
Waregem
0474 32 81 02
 
Selecteer een bestand aub.