Opleidingen details Forta Opleidingen

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Positieve supervisie en intervisie (ID nummer: 403921)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
K&J/OG herregistratie185-10-2020 t/m 4-10-2023
K&J/OG opleiding - extra literatuurstudie25-10-2020 t/m 4-10-2023
K&J/OG opleiding - overige taken185-10-2020 t/m 4-10-2023

Uitgangspunten

‘Van je fouten leer je het meest …’ is het gezegde. Onderzoek laat echter zien dat je meer leert van je successen. Toch wordt in supervisie en intervisie nog vooral besproken wat er misgaat en hoe dat te herstellen is.

Bij positieve supervisie en intervisie draait het juist om wat er goed gaat en waarop verder gebouwd kan worden. Wat werkt? Hoe lukt dat? Wat zijn de sterke kanten van supervisanten en intervisanten en van jezelf als supervisor? En hoe zijn die kwaliteiten vaker in te zetten? Deze vernieuwende visie, gebaseerd op positieve psychologie en oplossingsgerichte therapie, versterkt de competenties en vaardigheden van supervisanten en intervisanten. En dat is nu precies het doel van supervisie en intervisie.

In deze cursus presenteert Fredrike Bannink haar model gebaseerd op vier pijlers: doelformulering, het vinden van competenties, werken aan vooruitgang en reflectie. Elke pijler wordt onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek en geïllustreerd met praktijkvoorbeelden en oefeningen. Er is tevens aandacht voor de samenwerkingsrelatie tussen supervisoren en supervisanten, en tussen intervisanten onderling.

Waarom?

Ben jij supervisor, deelnemer aan, of begeleider van een intervisiegroep en wil jij meer nadruk leggen op successen en competenties? Wil jij leren met én van collega’s? Volg dan deze cursus. Naast de theorie van positieve supervisie en intervisie leer je deze positieve vorm van supervisie en intervisie toe te passen in de praktijk. Ook doe je inspiratie op om deze positieve focus in te zetten in je eigen werk en van je supervisanten.

Doelgroep:

Alle supervisoren die samen met hun supervisanten op zoek willen gaan naar successen en competenties in plaats van mislukkingen en tekortkomingen.
Deelnemers aan of begeleiders van intervisiegroepen die deze visie willen leren kennen en inzetten in het leren van en met collega’s.
De cursus is geschikt voor uiteenlopende werksettingen zoals zorg en onderwijs, bedrijfsleven, coaching, mediation, en voor zowel HBO- als WO-geschoolden.

Doel

Na afloop van deze cursus:

  • heb je kennisgemaakt met de theorie en praktijk van de positieve supervisie en intervisie
  • heb je geoefend met een aantal praktische toepassingen, die je direct in je werk kunt inzetten
  • heb je nieuwe inspiratie opgedaan voor hun eigen werk
  • ben je in staat het werken met deze positieve focus over te dragen aan je supervisanten en collega’s

Werkwijze

Iedere bijeenkomst bestaat uit een theoriegedeelte en een workshop waarin je – vaak in kleine groepen – oefent en discussieert. Je kunt ook zelf een casus inbrengen. Naast de cursusbijeenkomsten moet je rekenen op een tijdsinvestering van ongeveer 6 uur per cursusdag voor huiswerk (opdrachten, literatuurstudie).

Achtergrond docent

Fredrike Bannink is klinisch psycholoog, kinder- en jeugdpsycholoog specialist NIP, opleider en supervisor VGCt, en Master of Dispute Resolution.
Ze heeft een praktijk voor therapie, training, coaching en mediation in Amsterdam en was tot 2015 werkzaam voor de Rechtbank Amsterdam. Ze is een internationale keynote speaker, trainer en auteur van meer dan 30 boeken. Daarnaast is ze auteur van o.a. Positieve psychologie - de toepassingen (Boom, 2016), Positieve psychologie in de praktijk (Hogrefe, 2009) en van Positieve supervisie en intervisie (2012). Deze boeken zijn ook in andere talen verschenen.
Voor meer informatie over haar werk zie: www.fredrikebannink.com

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Jeugdzorg pedagoogPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Jeugdzorg psycholoogPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Klinisch neuropsycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Klinisch psycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
1 2 3 4
academici en HBO-ers
Cursus
 Inleidend
 Verdiepend
8
14
ja
€ 995,00
18
Toetsing
NVT
Hoofdniveau
Herregistratie KJ/OG
Registratie KJ/OG
Supervisor OG-verlengingsdossier
Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Zorgen voor anderen begint bij jezelf. Met toewijding, aandacht en kwaliteit biedt Forta Opleidingen daarom opleidingen die bijdragen aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

We bieden de mogelijkheid om registraties up to date te houden en je persoonlijke effectiviteit als zorgprofessional te meten. De huidige beroepspraktijk vraagt om nieuwe inzichten, verdieping én inspiratie. Daar maken we ons dan ook hard voor.

Begonnen als opleidingstak van GGZ-instelling de FortaGroep, is Forta Opleidingen inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig opleidingsinstituut waarbij evidence based behandelmethoden centraal staan. Deskundigen ontwikkelen nieuwe (online)cursussen, gericht op specifieke cliëntgroepen. Dit zorgt ervoor dat onze cursisten zich kunnen blijven ontwikkelen en specialiseren.

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam en we beschikken daar over een aantal trainingsruimtes. Het werkgebied van Forta Opleidingen is echter veel groter, want we organiseren opleidingen door heel het land.

Westblaak 94
3012 KM
Rotterdam
010-2620736
Selecteer een bestand aub.