Opleidingen details Closing-the-loop, training & coaching

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

HappyDoc Returns (ID nummer: 403862)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 3619-11-2020 t/m 18-11-2021

‘Hou je zaag scherp’ is de laatste eigenschap die Steven R. Covey beschrijft in zijn boek De zeven eigenschappen van effectief leiderschap. Hij leidt het in met een aansprekend verhaal:
“Een man liep door het bos, genietend van de rust en de natuur. Verder lopend werd de stilte echter verstoord door het geluid van een zaag. Hij ging op zoek naar wie er midden in het bos aan het werk was en vond een bezwete man die woest een zaag heen en weer bewoog.
‘Wat bent u aan het doen?‘ vraagt de wandelaar.
‘Ziet u dat dan niet?‘ antwoord de zager. ‘Ik ben een boom aan het omzagen.’
‘U ziet eruit alsof u al dagen niets anders doet! Hoe lang bent u al bezig?’
‘Meer dan vijf uur,‘ zegt hij, ‘en ik ben kapot! Dit is niet mis.‘
‘Maar waarom stopt u niet even en maakt u de zaag weer scherp,’ vraagt de wandelaar. ‘Ik weet zeker dat het dan een stuk sneller gaat.‘
‘Ik heb geen tijd om de zaag aan te scherpen,’ zegt de zager resoluut. ‘Ik moet nog veel te veel zagen!‘

Dit is voor velen van ons een heel herkenbaar verhaal. Als reactie op drukte is onze eerste impuls vaak nóg harder werken, we rennen maar door en vergeten onszelf. Het is goed om af en toe stil te staan om te kijken of je nog de juiste dingen doet, of je gelukkig bent met hoe je in het leven staan en of je kernwaarden nog toepasbaar zijn op de keuzes die je maakt. Misschien ben je toe aan nieuwe kernwaarden of herdefiniëring van je idealen. 

Voor alle oud-deelnemers van HappyDoc die graag hun zaag scherp willen houden is er op 19 november 2020 de eerste terugkomdag: HappyDoc Returns. Op deze dag geef je jezelf de aandacht die je nodig hebt om ‘hard te werken met je hart’, zodat je je veeleisende baan of opleiding kan blijven combineren met je gezin en je persoonlijke doelen zonder ’survival-modus’. 

 

In HappyDoc Returns

·       Leer je je cirkel van invloed nóg verder te vergroten door je energiebronnen en -lekkages te identificeren, je sociale panorama in kaart te brengen en de basisprincipes van geweldloze communicatie te doorgronden

·       Leer je hoe je geïnspireerd, gezond en gelukkig kan blijven terwijl je een prachtige carrière nastreeft door je “zaag scherp te houden”.

De cursus is een mooie mix van groepsgesprekken, oefeningen doen in 2- of 3-tallen, individuele feedback en leergesprekken. 

(Meerdaagse) Nascholing
550
inclusief lokatiekosten
Tijd09:00 - 17:00
LocatieHet Loo Oldebroek (NL) (Toon kaart)

Closing-the-loop, training & coaching, is een organisatie die zich richt op de persoonlijke ontwikkeling van artsen en verpleegkundigen. De trainer is Martine Oosterloo, transformationeel trainer en coach én SEH-arts met als specialisatie het trainen en coachen van medische professionals. Veranderprocessen van binnenuit worden gestimuleerd om door ontwikkeling van zelfkennis en vaardigheden in samenwerking en communicatie te komen tot betere, veiligere patientenzorg en gelukkigere, authentieke, stevig in hun schoenen staande, medische professionals.

Folkertslan 33
9244EB
Beetsterzwaag
Folkertslan 33
9244EB
Beetsterzwaag
06-46633719
Selecteer een bestand aub.