Opleidingen details RINO Groep Utrecht

Deze cursus is (nog) niet geaccrediteerd. De cursus kan om die reden niet aan dossiers worden toegevoegd.

Basiscursus Theraplay & MIM: Stap één voor certificatie tot Theraplay therapeut (ID nummer: 403754)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)

Theraplay is een directieve speltherapeutische interventie voor kinderen met primaire of secundaire hechtingsproblematiek of met vroeg in de ontwikkeling ontstane contactproblematiek. Het maakt gebruik van basale contactbevorderende spelactiviteiten waarbij verzorging, affectieve afstemming, structurerend begeleiden en een uitdaging biedend contact centraal staan. Theraplay brengt ouders en kinderen, bij wie de wederzijdse affectregulatie verstoord is geraakt, weer op een positieve manier met elkaar in verbinding. De interventie is gericht op zowel het kind als op het gezamenlijk spelen tussen ouders en kind.

Deze intensieve cursus wordt verzorgd in samenwerking met The Theraplay Institute uit Chicago (USA). De docenten bestaan uit twee Nederlandse Theraplay docenten, die de volledige opleiding tot Theraplay docent hebben afgerond en zijn geregistreerd bij TTI.

Wat leer je?

Je leert de MIM-observatie (ouder-kind spelobservatie) in te zetten als diagnostisch instrument en leert deze te analyseren middels de vier Theraplay-dimensies: structuur, verbondenheid, verzorging en uitdaging. Je leert Theraplay-technieken toe te passen in jouw praktijk en al spelend en zelf ervarend de contactversterkende functie van de diverse spelactiviteiten herkennen.

Deze basiscursus is de eerste stap tot geregistreerd Theraplay therapeut. Een gedetailleerde beschrijving van de certificeringseisen is te vinden op www.theraplay.org. Bij voldoende belangstelling kan de RINO Groep met het Theraplay Instituut het volledige traject inrichten.

academici en HBO-ers
Cursus
 Verbredend
 Verdiepend
20
24
ja
€ 1.195 incl. reader en lunch, excl. boek
28
toetsing en evaluatie
Orthopedagogen, (eerstelijns, Gz-, klinisch en neuro-)psychologen, psychiaters, systeemtherapeuten, speltherapeuten en maatschappelijk werkers. Voor deelname aan deze cursus wordt verondersteld dat u kennis heeft van ontwikkelingspsychologie.
Hoofdniveau
Herregistratie KJ/OG
Registratie KJ/OG
Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

De RINO Groep is een maatschappelijk betrokken organisatie. Met onze ruim 90 medewerkers organiseren we opleidingen, trainingen en congressen voor professionals die werken met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Dit doen we in nauwe samenwerking met onze docenten en diverse samenwerkingspartners.

Oudenoord 6
3511 BS
UTRECHT
(030) 230 84 50
Selecteer een bestand aub.