Opleidingen details Radboud Universiteit Nijmegen - Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

KM KP/PT CGT verdieping bij complexe psychopathologie: LVB, psychose, trauma en bipolair (ID nummer: 403520)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
VGCT- Vervolgcursus - contacturen2528-10-2020 t/m 27-10-2021

Na afronding van deze 4 dagen heb je:

  1. vaardigheden geleerd op gebied van assessment, analyses en behandeling in het kader van CGT bij psychose, LVB, bipolaire stoornis, en trauma.
  2. wetenschappelijke kennis op over trauma en psychose, cognitief functioneren bij deze doelgroepen, en de effectiviteit en veiligheid van CGT. Getrainde vaardigheden gaan concreet over specifieke meetinstrumenten (zoals de KIP DSM-5), en over hoe je CGT uitvoert bij een doelgroep waarbij het niet vanzelfsprekend is dat ze vanuit eenzelfde realiteit en niveau denken als jijzelf. We oefenen bijv. met aansluiten middels de socratische dialoog, met CGT-technieken aanpassen aan iemands niveau, met het onderhandelen over doelen bij iemand in een psychose, en met gedragsexperimenten opzetten vanuit een waanperspectief.
uitsluitend academici
Cursus
 Verdiepend
8
14
ja
nvt (onderdeel van de BIG-opleiding KP en PT)
25
toetsing en evaluatie
Dit blok veronderstelt basiskennis over cognitieve gedragstherapie (100 uur VGCt basiscursus). Ook is kennis over de diagnostiek van PTSS, angststoornissen, bipolaire stoornis, psychotische stoornissen, en depressieve stoornissen verondersteld. Rondom de behandeling van psychose, bipolair en LVB wordt geen voorkennis geƫist.

Deelnemers zijn GZ-psycholoog in opleiding tot klinisch psycholoog of psychotherapeut. Voor externe deelnemers geldt dat zij geregistreerd klinisch psycholoog of psychotherapeut moeten zijn.
Hoofdniveau
CGt Vervolgcursus
Tijd10:00 - 16:45
LocatieNijmegen (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenKeuzemodules CGT verdieping 2021 (Deels online en deels fysiek)

Tijd9:30 - 17:00
Locatie Nijmegen (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenMogelijk deels online en deels fysiek te volgen i.v.m. anderhalve meter maatregelen.

Het Radboud Centrum Sociale Wetenschappen is een landelijk werkend opleidingsinstituut gevestigd op de groene campus van de Radboud Universiteit Nijmegen. Wij verzorgen o.a. de post-academische opleidingen tot Gezondheidszorgpsycholoog, Psychotherapeut en Klinisch Psycholoog in de regio Gelderland en Overijssel in opdracht van de Stichting Psychologische vervolgOpleidingen Nijmegen (SPON). Ook bieden we de opleiding tot Master in Addiction Medcine en de opleiding tot Schoolpsycholoog aan. Daarnaast organiseren we congressen en een hebben we een nascholingsaanbod voor sociale wetenschappers. 

Radboud Universiteit Nijmegen Radboud Centrum Sociale Wetenschappen Toernooiveld 5
6525 ED
Nijmegen
Radboud Centrum Sociale Wetenschappen Postbus 6909
6503 GK
Nijmegen
024 36 125 11
Selecteer een bestand aub.