Opleidingen details Radboudumc / Revalidatie 898
Workshop Motiverende Gespreksvoering - Persoonsgericht communiceren in het Radboudumc (ID nummer: 403402)
Scholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Ergotherapeuten - Scholing2,51-10-2020 t/m 1-10-2022
Logopedisten - Scholing2,51-10-2020 t/m 1-10-2022
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie in principe ingegeven door de opleider. U kunt echter zelf ook presentie invoeren.

Inleiding

Gezondheid en zorg worden steeds meer integraal benaderd in het Radboudumc. Dankzij de opkomst van patiënt centered care en persoonsgerichte zorg is er meer aandacht voor ’de mens achter de ziekte’ met zijn persoonlijke barrières, voorkeuren en waarden.

Binnen de visie en beleid van het Radboudumc wordt tevens uitgegaan van positieve gezondheid: het vermogen van de mens om zich aan te passen en eigen regie te voeren, in het licht van fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven.

Goede persoonsgerichte zorg begint met een persoonsgerichte communicatie om samen met de patiënt en/of diens mantelzorger tot een medisch besluit, therapie of het evalueren van behandeluitkomsten te komen. Als zorgverlener ben je hierbij specialist op jouw vakgebied, de ziekte of aandoening en de patiënt is specialist op gebied van zijn eigen leven en hoe hij de ziekte of aandoening ervaart.

Motiverende Gespreksvoering (MGV) is een persoonsgerichte communicatiestijl waarbij we de patiënt helpen de juiste keuzes maken vanuit zijn eigen motivatie met bijvoorbeeld veranderingen in leefstijl, behandelopties en het omgaan met een aandoening of ziekte. Het betekent dat we diagnostiek en therapieën zoveel mogelijk afstemmen op de wensen, redenen, mogelijkheden, benodigdheden en noodzaak van de patiënt. Ook bij kwetsbare patiënten die niet altijd de vaardigheden of mogelijkheden hebben om zelf regie te nemen.

In het Radboudumc worden zorgverleners jaarlijks gecoacht en getraind in het onderhouden en verbeteren van persoonsgerichte communiceren door Motiverende Gespreksvoering (MI) bij het contact met zowel klinische als poliklinische patiënten.

Doelgroep
Deze workshop is geschikt voor artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten logopedisten, ergotherapeuten, diëtisten, psychologen werkzaam in het  Radboudumc die al een basistraining motiverende gespreksvoering gevolgd hebben.

Resultaat
Na deze ‘opfris’-workshop zijn deelnemers zich weer bewust van hun persoonsgerichte communicatie waarbij  Motiverende Gespreksvoering bewust ingezet wordt om patiënten vanuit hun eigen motivatie keuzes te laten maken, bijvoorbeeld rondom leefstijl, behandeling of omgaan met de ziekte.

 

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN)KNMG-GAIA
ErgotherapeutenStichting Kwaliteitsregister Paramedici
LogopedistenStichting Kwaliteitsregister Paramedici
Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG)KNMG-GAIA
Nederlandse Associatie van Physician Assistants (NAPA)NAPA / NVBMH
1 2 3 4 5 6 7 8
Workshop
 EN - Ergotherapeuten
 NVLF - Logopedisten
Resultaat
Na deze ‘opfris’-workshop zijn deelnemers zich weer bewust van hun persoonsgerichte communicatie waarbij Motiverende Gespreksvoering bewust ingezet wordt om patiënten vanuit hun eigen motivatie keuzes te laten maken, bijvoorbeeld rondom leefstijl, behandeling of omgaan met de ziekte.
 
Miranda Jacobs (geriatriefysiotherapeut) en Maaike van Asperen (ergotherapeut) opgeleid coaches en trainers in Motiverende Gespreksvoering (MI)
2
1
0
 Ik verklaar dat de cursus voldoet aan de CGR-normen (Code Geneesmiddelen Reclame), de Code Medische hulpmiddelen (GMH), de Richtlijn 2006/114/EG inzake misleidende reclame en vergelijkende reclame, het sponsorbeleid van de betreffende beroepsvereniging(-en) en dat de financiering van de cursus geen (schijn van) belangen verstrengeling kent
LocatieNijmegen (NL) (Toon kaart)

LocatieNijmegen (NL) (Toon kaart)

Radboudumc is een academisch ziekenhuis.

Postbus 9101
6500 HB
Nijmegen
024-3614892