Opleidingen details IPVK Gent

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

IPVK IC_SPM20 Spirometrie in de respiratoire kinesitherapie: interpretatie en linken met de kinesitherapeutische praktijk -Bruno Zwaenepoel en Sara Bernaert (ID nummer: 403395)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch1213-10-2020 t/m 31-12-2020

Cursusdata: dinsdag 13/10/2020

Onze cursussen gaan standaard door van 9u tot 17u, tenzij anders vermeld.

Koffiepauzes, broodjesmaaltijd en cursusmateriaal zijn inbegrepen.

Betalen via kmo-portefeuille: 30% korting. IPVK - DV.O103194

Locatie: Campus Ardoyen, IGENT Toren -Technologiepark-Zwijnaarde 15, 9052 Gent , Vergaderzaal 1.1 Hermann von Helmholtz

 

Spirometrie en linken naar de kinesitherapeutische praktijk

Wie regelmatig respiratoire klachten behandelt, heeft graag inkijk in de longfunctietesten van de patiënt. Een goed inzicht in de resultaten van zo een longfunctietest geeft de kinesitherapeut belangrijke informatie over de (long)toestand van de patiënt.


In deze cursus komt de interpretatie van zo een longfunctietest (op basis van het verkregen cijfermateriaal en de flow/volume- en volume/tijdscurve) uitgebreid aan bod. We gaan hierbij een stuk verder dan de basis. Eens we de spirometrieën vlot kunnen interpreteren, leggen we de linken met de praktijk. Wat leert ons een spirometrie en hoe kan ze ons helpen bij het ‘opstellen’ van onze behandeldoelen en het kiezen van behandelstrategieën?


Enige voorkennis over restrictieve en obstructieve longaandoeningen en de respiratoire kinesitherapie is aangewezen om deze cursus vlot te kunnen volgen.

 

Bruno Zwaenepoel:

Bruno Zwaenepoel (°1963) is zelfstandig kinesitherapeut in AZ Jan Palfijn, waar hij patiënten behandelt met pulmonaire (volwassenen en kinderen) en cardio-vasculaire aandoeningen.                                          

Zijn interesse gaat daar ook uit naar leefstijlaanpassingen die een invloed hebben op het verder evolueren van ziekte.Bruno Zwaenepoel is verder onderwijsbegeleider en praktijkassistent in de opleiding Revaki op UGent, waar hij naast voornoemde doelgroepen ook betrokken is bij het opleidingsonderdeel ‘management in de kinesitherapie’ voor de laatstejaarsstudenten.Tenslotte is Bruno geëngageerd in het beroepsveld als bestuurder van Kinesitherapeuten Gent vzw, Pro-Q-Kine vzw en WVVK vzw en geeft hij presentaties en workshops te lande voor lokale verenigingen.

 

Sara Bernaert:

Sara combineert een eigen gespecialiseerde kinesitherapiepraktijk met een job als (praktijk)lesgever aan de opleiding ugent. Zij is in beide rollen heel actief binnen het domein “inwendige aandoeningen”, meer specifiek de respiratoire revalidatie en kinesitherapie. Aan de UGent geeft zij sinds 2011 lessen respiratoire revalidatie en kinesitherapie in de bachelor- en de masterjaren, begeleidt ze mee enkele masterproeven binnen dit domein en heeft ze taken binnen de stagebegeleiding. Als praktiserende kinesitherapeut is zij sinds 2005 actief in gespecialiseerde settingen, met focus op de respiratoire revalidatie en kinesitherapie. Ze volgt en volgde tal van cursussen, congressen en “updates’ binnen dit vakgebied en geeft al enige ook tijd zelf regelmatig lezingen, workshops,… in dit domein.

Bruno Zwaenepoel en Sara Bernaert
6
230
 
 
Tijd09:00 - 17:00
Locatie Gent (BE) (Toon kaart)

Instituut voor permanente vorming Kinesitherapie Gent organiseerd bijscholingsprogramma's voor kinesisten. Waaronder Kine-clubs, intensieve cursussen seminiaries voor stagementoren en congressen.

Secretariaat IPVK Gent Vakgroep REVAKI / UGent Campus Heymans 2B3 De Pintelaan 185 9000 Gent BTW nummer BE 248.015.142
9000
Gent
09/332/22/69
Selecteer een bestand aub.