Opleidingen details Cure & Care Development

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Psychotische stoornissen (ID nummer: 403265)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
VGCT- Vervolgcursus - contacturen2526-11-2020 t/m 25-11-2021

Psychose is voor veel psychologen een ‘ver van mijn bed show’. De GZ-psycholoog moet echter bekend zijn met psychotische stoornissen om ze goed te kunnen herkennen in de praktijk, te behandelen waar mogelijk, en door te verwijzen wanneer nodig. Het hebben van deze vaardigheden veronderstelt achtergrondkennis, die in dit blok aan bod komt. Tijdens de lessen zal blijken dat psychose veel voorkomt, ook bij andere stoornissen en in milde varianten bij gezonde mensen, en dat het goed te behandelen is. Bovendien speelt de psycholoog een steeds grotere rol in de psychosezorg – het is niet langer het terrein van slechts artsen, psychiaters en verpleegkundigen. De meest recente ontwikkelingen in de preventie en behandeling van psychose komen vanuit de psychologie. De GZ-psycholoog moet bovendien in staat zijn om antwoorden te geven aan de co-morbiditeit die bij psychose eerder regel is dan uitzondering.    

 hulpvraag en behandeldoel
 interventies en evaluatie van het therapeutisch effect daarvan
 klachtinventarisatie + DSM classificatie en diagnose
 leertheoretisch model toepassen en analyses maken (bijvoorbeeld betekenisanalyses (BA’s), functieanalyses (FA’s) en evt. holistische theorie (HT)
 observaties en meetinstrumenten
 therapeutische houding en/of therapeutische relatie (non-specifieke variabelen)
 voorlichting over ziektebeeld en behandeling
 wetenschappelijke evidentie
Drie of meer fases van het gedragstherapeutisch proces, of
uitsluitend academici
Cursus
 Verbredend
 Verdiepend
8
18
ja
-
25
toetsing en evaluatie
CRKBO
ISO
behoren tot de doelgroep
Dit blok veronderstelt basiskennis over psychose en cognitieve gedragstherapie
Bestand 
Brochuretekst.pdf382 KB
Hoofdniveau
CGt Vervolgcursus
Tijd09:30 - 16:45
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Cure & Care Development (CCD) biedt een breed scala aan hoogwaardige kennis, voor zowel zorgprofessionals als bedrijven en ZZP'ers

Als je zorg nodig hebt, hoop je de zorgverlener te treffen die jou goed kan helpen. Die jou behandelt op basis van de laatste inzichten in de zorg en evidence based behandelingen. CCD biedt gedegen opleidingen aan zorgprofessionals die hun vak meer dan serieus nemen en zich willen blijven ontwikkelen.

Onze kernwaarden zijn leidend in ons doen en laten: wij zijn verbindend, ontwikkelingsgericht en vinden passie in ons werk vanzelfsprekend.

Naast het aanbod van gedegen opleidingen van gerenommeerde docenten, vinden we het minstens zo belangrijk dat de deelnemers onze service als uitmuntend ervaren. Hier besteden wij dan ook veel aandacht aan en we blijven onszelf continu evalueren en waar mogelijk verbeteren.

Oude Oeverstraat 120, etage 3
6811 JZ
ARNHEM
Postbus 5466
6802 EL
ARNHEM
026 368 44 11
Selecteer een bestand aub.