Opleidingen details NPZL (Netwerk Palliatieve Zorg Limburg)

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Avondsymposium: Hoe zal ik het zeggen? - Over communcatie met patiƫnten en hun familie in palliatieve zorg. (ID nummer: 403076)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Regionale symposia, nationale symposia429-10-2020 t/m 31-12-2020

Hoe lang je ook al in het palliatieve werkveld staat, het omgaan met de soms heftige emoties van patiënt en familie, maar ook met die van jezelf, wordt er niet gemakkelijker op.
Wat gaat er door je heen wanneer iemand je vlakaf vraagt of hij gaat sterven? Hoe ga je om met druk van de patiënt of de familie? Vaak weet je niet hoe te reageren op bepaalde uitspraken, of wil je de mensen troosten maar weet je niet hoe.
Tijdens dit interactieve avondsymposium wordt ingegaan op de zaken waar jij tegenaan loopt als hulpverlener in een palliatieve setting.
Je krijgt de kans  om zelf casussen of vragen aan te brengen die gezamenlijk verder worden uitgewerkt. Op deze manier worden er concrete handvaten aangereikt om je hierin recht te houden.

Inge Knaepen - Psychologe met expertise in de palliatieve zorg
2
25
Tijd20:00 - 22:00
LocatieHasselt (BE) (Toon kaart)

Het Netwerk Palliatieve Zorg Limburg vzw (NPZL vzw) is een samenwerkingsverband tussen vertegenwoordigers van eerstelijnhulpverleners, organisaties, instellingen, verenigingen en diensten, dat zich richt op het ondersteunen van palliatieve zorg. Dit samenwerkingsverband wordt erkend door de Vlaamse overheid en heeft een aantal opdrachten gekregen. 

Het Netwerk Palliatieve Zorg Limburg vzw verwelkomt iedereen die meer wil weten en leren over palliatieve zorg.

We zijn er voor patiënten en hun naasten die informatie zoeken over palliatieve zorg, maar ook voor mensen die gezond zijn en graag hun zorg plannen voor het geval ze ongeneeslijk ziek worden.

We zijn er voor alle mensen die zorg dragen voor een palliatieve patiënt. Zowel de professionele hulpverlener als de vrijwilliger kan bij ons terecht, maar ook echtgenoten, ouders, kinderen, broers en zussen, vrienden, buren, ...

We zijn er voor beleidsmakers die palliatieve zorg uitbouwen, vernieuwen en ondersteunen.

We zijn er voor studenten die werken rond palliatieve zorg.

We zijn er voor u. Indien u vragen heeft over palliatieve zorg, nodigen we u uit om contact met ons op te nemen. We helpen u graag verder bij het zoeken naar antwoorden.

Universiteitslaan 1
3500
Hasselt
011819472
Selecteer een bestand aub.