Opleidingen details SmartEducation - MovingSmart BV

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

SMARTEDUCATION :‘Athlete’s Shoulder : Performance Training’ – Peter Sempels (ID nummer: 403003)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch1418-9-2020 t/m 31-12-2020

'Athlete’s Shoulder : Performance Training'

Docent : Peter Sempels

Inhoud : 

Deze 1-daagse opleiding is voornamelijk gericht op ‘performance training’ van het schoudercomplex en op functionele ketens die hiermee samenhangen. Er wordt dieper ingegaan op de opbouw van functionele oefentherapie naar het einde van de revalidatie toe, met als doel het opbouwen van lokale belastbaarheid en het verbeteren van de sportprestatie. Ook zal er dieper ingegaan worden op diverse preventieve maatregelen (screening & training).
Deze opleiding geeft u inspiratie voor gevorderde oefentherapie in de revalidatie van de bovenhandse sporter. Er wordt rekening gehouden met benchmarks wat betreft return to sport en er worden suggesties gegeven voor oefentherapie en krachttraining met als doelstelling blessurepreventie en prestatieverbetering. Deze bijscholingsdag zal voor het grootste deel bestaan uit het aanleren en inoefenen van specifieke oefentherapie. Op het einde van deze opleidingsdag zal u meer inzicht hebben in het opbouwen van oefentherapie voor de bovenhandse sporter. U krijgt een duidelijke kijk op de invulling van high load training en functionele ketens voor het bovenste quadrant, en beschikt zo over ruim aanbod van oefeningen die u naadloos kan integreren in uw dagelijkse praktijk.

Doelgroep van de cursus : Kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten, manueel therapeuten, osteopaten en (sport)artsen.

Inbegrepen : Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Peter Sempels is kinesitherapeut (sportkinesitherapie & osteopathie) en tevens  Certified Exos Performance Specialist. Peter is de oprichter van de groepspraktijk MOVE te Wilsele. Hij was lange tijd kinesitherapeut van 1e klasse basketbalploeg Basket Leuven. Nadien werd hij eveneens de sportkine & physical coach van de Belgian Lions. Sinds 2 jaar begeleidt hij professioneel de basketbalploeg Proximus Spirou Charleroi. Hij is reeds 10 jaar actief binnen de topsportschool waar hij naast de klassieke kinesitherapie ook de krachtbegeleiding en het preventieve luik onder zijn hoede neemt. Hiernaast is hij nog docent voor EXOS. Deze organisatie richt zich op de begeleiding van (top)sporters op diverse facetten : movement – recovery – nutrition - mindset. Peter is ook auteur van het boek ‘Body Check+’ (Acco, 2015).

Peter Sempels is kinesitherapeut (sportkinesitherapie & osteopathie) en tevenspeter sempels pic 2 Certified Exos Performance Specialist. Peter is de oprichter van de groepspraktijk MOVE te Wilsele. Hij was lange tijd kinesitherapeut van 1e klasse basketbalploeg Basket Leuven. Nadien werd hij eveneens de sportkine & physical coach van de Belgian Lions. Sinds 2 jaar begeleidt hij professioneel de basketbalploeg Proximus Spirou Charleroi. Hij is reeds 10 jaar actief binnen de topsportschool waar hij naast de klassieke kinesitherapie ook de krachtbegeleiding en het preventieve luik onder zijn hoede neemt. Hiernaast is hij nog docent voor EXOS. Deze organisatie richt zich op de begeleiding van (top)sporters op diverse facetten : movement – recovery – nutrition – mindset. Peter is ook auteur van het boek ‘Body Check+’ (Acco, 2015).
7
260
 
Tijd09:00 - 17:00
LocatieGent (BE) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieGent (BE) (Toon kaart)

SmartEducation is een voortrekker in postacademische vorming voor kinesitherapeuten en andere zorgverstrekkers. Ons opleidingsaanbod onderscheidt zich op vlak van kwaliteit, innovatie en beleving. SmartEducation stimuleert en ondersteunt gepassioneerde zorgverstrekkers die streven naar continue groei en optimale zorg.

Sluisstraat 79
3000
Leuven
+32468029719
Selecteer een bestand aub.