Opleidingen details Opleidingen Van Genderen

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

25 uur cursus Schematherapie voor Gevorderden (VGCt) (ID nummer: 402889)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd257-10-2020 t/m 6-10-2021

Dit is een Cursus Schematherapie voor gevorderden, voor diegenen dus die al een Basiscursus Schematherapie hebben gevolgd  en al enige ervaring met schematherapie hebben opgedaan.
Werken met cliënten met een persoonlijkheidsstoornis roept steeds weer nieuwe vragen op. Schematherapie is ook nog steeds in ontwikkeling. Eén van de nieuwe ontwikkelingen is dat er modusmodellen ontwikkeld zijn voor alle persoonlijkheidsstoornissen.
In de cursus wordt dieper ingegaan op de toepassing van de cognitieve-, experiëntiële- en interpersoonlijke technieken bij alle persoonlijkheidsstoornissen.
De cursusonderdelen zijn: Modusmodellen voor alle persoonlijkheidsstoornissen, specifieke cognitieve
technieken, experiëntiële technieken, interpersoonlijke technieken en het aanleren van nieuw functioneel gedrag.
Er zal gebruik gemaakt worden van casuïstiek die door de cursisten zelf ingebracht wordt.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Cognitief gedragstherapeuten (VGCt)Psychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/Systeemtherapeuten
Dit is een cursus voor gevorderden, die al een basiscursus schematherapie hebben gevolgd en enige ervaring met schematherapie hebben opgedaan.
Schematherapie is nog sterk in ontwikkeling en werken met cliënten met een persoonlijkheidsstoornis roept steeds weer nieuwe vragen op. Eén van de nieuwe ontwikkelingen is dat er modusmodellen ontwikkeld zijn voor alle persoonlijkheidsstoornissen. Bovendien is er een model ontwikkeld dat schema’s, copingstrategieën en modi op een inzichtelijke manier verbindt. Er zijn ook nieuwe toepassingen van schematherapie in verschillende set- tingen (groepen en echtparen) en bij diverse doelgroepen (adolescenten, verslaafden en de forensische sector). Verder wordt schematherapie op verschillende manieren geïmplementeerd in de ambulante en klinische hulp- verlening. In deze cursus ligt het accent op individuele behandelingen.
Voor groepsbehandeling en speci?eke methodieken voor cluster B en C en voor adolescenten is een apart cur- susaanbod ontwikkeld (zie website).
In deze cursus wordt dieper ingegaan op de toepassing van de cognitieve-, experiëntiële-, gedragsmatige- en in- terpersoonlijke technieken bij alle persoonlijkheidsstoornissen.
Er zal gebruik gemaakt worden van casuïstiek die door de cursisten zelf ingebracht wordt.
25
Nee
10
Voorbereiding, werkstukken
975
Hoofdniveau
Speltherapie
Tijd09:45 - 16:45
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd09:45 - 16:45
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

eenmans organisatie t.b.v. onderwijs in de geestelijke gezondsheidszorg, met name gericht op cognitieve- en schemagerichte gedragstherapie

Eburonenweg 42
6224 HX
Maastricht
043-36243342
Selecteer een bestand aub.