Opleidingen details Skilliant cvba - Syntra West groep

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Deep tissue technieken (ID nummer: 402535)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch187-9-2020 t/m 31-12-2020

Veelal wordt tijdens massage erg oppervlakkig gewerkt. Soms is een diepere werking echter noodzakelijk, voornamelijk bij de behandeling van topsporters. Topsporters moeten hun bewegingsapparaat maximaal kunnen benutten om zo maximaal rendement van hun lichaam te hebben.

Frictiemassage en diepte-effleurages zijn de voornaamste manieren van behandelen. Naast het detecteren van de spanningszones (door functioneel onderzoek) en -punten (trigger points) wordt er eveneens aandacht besteed aan de indicaties en contra-indicaties van dergelijke behandeling.

Dieptemassageperiodes kan afgewisseld worden met zachte massagetechnieken op het weefsel wat rust te gunnen. De massage kan moeilijk vergeleken worden met klassieke massage, het is veel intenser.

Deep tissuebehandelingen zijn soft tissue behandelingen. Daarmee wordt er bedoeld dat er gewerkt wordt op spieren, fascia (=bindweefsel) en zenuwstructuren.  Onrechtstreeks beïnvloeden we de gewrichten en gewrichtstructuren.

 

Spieren die lang onder fysieke stress gestaan hebben of emotionele stress kunnen intrinsiek verharden, spasmeren, verknobbelen.  Zelf al wordt de oorzaak weggenomen, de gevolgen zullen daarvoor niet meteen eveneens opgelost raken. Integendeel zelf.  De gevolgen gaan een eigen leven leiden die ook moeten eveneens aangepakt worden.

Hoe chronischer de spierspanning, hoe meer impact deze zullen krijgen op het algemeen functioneren van uw lichaam

De Deep Tissuetechnieken hebben raakvlakken met roptropraxie/roptrotherapie. Met dit verschil dat er manueel gewerkt wordt, zonder hulpstukken. Zo kan er nog beter gevoeld worden en bijgevolg adequater behandeld. Bij Deep Tissue wordt het zenuwsysteem tevens meegenomen in de therapie. Door te werken op deze twee fronten is het effect des te groter en intenser. De klachten wordt op twee manier aangepakt.

 

Tom De Prest, licentiaat in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, met deze specialisaties:
Sportkinesitherapie te UZ Gent
Orthopedische manuele therapie
Internationale opleiding fysiologische kettingen (Opleiding van Busquet)
Combinatietherapie manuele therapie en chiropraxie
Applied kinesiology
9
150
 
Tijd19:00 - 22:00
LocatieKortrijk (BE) (Toon kaart)

SBM verzorgt bedrijfsopleidingen, trainingen en begeleiding voor zelfstandigen, KMO’s, grote bedrijven en (internationale) organisaties. SBM behoort tot de Syntra West groep. Syntra West, met meer dan 50 jaar ervaring, is gekend en geprezen voor zijn opleidingen die de deur openen naar het zelfstandig ondernemerschap.

De bedrijfsgerichte trainingen uit het aanbod van Syntra West migreren volledig naar SBM Opleidingen. SBM is immers dé specialist in praktijkgerichte -no nonsense- trainingen in, voor en met bedrijven, op diverse opleidingsniveaus en -velden.

Spoorwegstraat 14
8000
Brugge
Doorniksesteenweg 220
8500
Kortrijk
078/353 653
Selecteer een bestand aub.