Opleidingen details De NVPMT

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Masterclass Psychomotorische Therapie: Lichaamsbeleving (ID nummer: 402352)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd205-6-2020 t/m 4-6-2021

De masterclass biedt verdieping in de praktische aanpak, methodische opbouw en theoretische verantwoording van de PMT-behandeling bij lichaamsbelevingsproblematiek, waarbij wordt toegespitst op de doelgroep eetstoornissen. Het is echter ook mogelijk de aangeboden theorie en praktische oefeningen te vertalen naar toepassingen bij andere doelgroepen waar een negatieve en/of verstoorde lichaamsbeleving een rol speelt en waar het positief beïnvloeden van deze lichaamsbeleving een belangrijke interventie kan zijn in de behandeling. Te denken valt aan Somatoforme stoornissen, Morfodysfore stoornissen (Body Dysmorphic Disorder; BDD), Seksuele stoornissen, Emotionele stoornissen (depressie en angststoornissen).

Onderzoek:
Er wordt aangesloten bij de meest recente onderzoeken rond het thema lichaamsbeleving. Onderzoek wijst uit dat een negatieve en/of verstoorde lichaamsbeleving een belangrijke rol kan spelen in het doen ontstaan en in stand houden van en/of terugvallen in een (eet)stoornis. Ook is er aandacht voor het doen van effectmeting met praktisch inzetbare meetmethoden om therapieresultaten doorlopend te kunnen monitoren.

- Professionals met een afgeronde opleiding psychomotorische therapie (Nederland of Belgiƫ) op minimaal bachelorniveau.
- Studenten van de Master Psychomotorische Therapie.
10
Ja
18
De masterclass heeft een studiebelasting van in totaal 28 uur: 10 contacturen en 18 uur zelfstudie Deze zelfstudie zal bestaan uit: voorbereiding (lezen voor aanvang 1e dag: eerste twee hoofdstukken Protocol Positieve lichaamsbeleving, uitvoeren opdrachten n.a.v. geleerde stof tussen 1e en 2e dag en vragen hierover van te voren mailen naar docent, rest van de literatuur lezen na de eerste dag en uitgekozen literatuur voorbereiden voor 2e dag).
195
Hoofdniveau
Psychomotorische kindertherapie (PMKT)
Psychomotorische therapie (PMT)
Tijd11:00 - 17:00
Locatie

Leidseplein 5
1017 PR
Amsterdam
020 428 41 45
Selecteer een bestand aub.