Opleidingen details Farmacie opleidingen
Opleiding Pharmacy Practitioner (ID nummer: 402284)
Scholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
OF en NVFZ - Scholing 1336-2-2020 t/m 6-2-2024
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie in principe ingegeven door de opleider. U kunt echter zelf ook presentie invoeren.

De opleiding is gericht op apothekersassistenten die werkzaam zijn in poliklinische of ziekenhuisapotheek en sluit aan bij de landelijke erkende opleidingen tot apothekersassistent. Om deel te kunnen nemen aan de opleiding is minimaal een jaar werkervaring in het ziekenhuis/poliklinische apotheek aan te raden.
In de opleiding staat de beroepspraktijk van de Pharmacy Practitioner centraal. Praktijk en theorie worden geïntegreerd in verschillende werkvormen: e-learning, leren op de werkplek en studiebijeenkomsten met medestudenten.

De opleiding bestaat uit vijf modules verdeeld over 1,5 jaar. Iedere module bevat een farmacotherapeutisch en een beroepsgericht deel. Binnen de farmacotherapie wordt gefocust op onderwerpen die in de kliniek van belang zijn, zoals pijnbestrijding, bloedproducten, antimicrobiële en cardiologische middelen. Naast de werking en bijwerking van geneesmiddelen is er aandacht voor (patho)fysiologie, medische terminologie en risico's en interacties. Nieuwe middelen zullen nadrukkelijk aandacht krijgen. Daarnaast komen beroepsgerichte onderwerpen aan bod zoals bijvoorbeeld opname- en ontslagbegeleiding, projectmanagement en werken op een verpleegafdeling waar onder andere vaardigheden als communicatie en VTGM van belang zijn.

Daarnaast gebruiken we tijdens de opleiding MapsTell om het gedrag van de assistente in kaart te brengen. Wat is jouw gedragsstijl en op welke manier communiceer je? Als apothekersassistente of farmaceutisch medewerker werkzaam in het ziekenhuis of de (poli)klinische apotheek kom je met veel verschillende mensen in contact. De één is direct en enthousiast, terwijl de ander juist afwachtend is. Waar sommigen nauwkeurig te werk gaan, pakken anderen zaken wat rommeliger aan. Kortom: we doen het allemaal op onze eigen manier. Aan de hand van MapsTell wordt dit voor de assistente persoonlijk in kaar gebracht.

Binnen de farmacotherapie wordt gefocust op onderwerpen die in de kliniek van belang zijn, zoals pijnbestrijding, bloedproducten, antimicrobiële en cardiologische middelen.
Naast de werking en bijwerking van geneesmiddelen is er aandacht voor (patho)fysiologie, medische terminologie en risico's en interacties.
Nieuwe middelen krijgen nadrukkelijk de aandacht.
Daarnaast komen beroepsgerichte onderwerpen aan bod, zoals infuusmanagement, VTGM
op de verpleegafdeling, opname- en ontslagbegeleiding, medicatieveiligheid, projectmanagement en communicatievaardigheden.
Met de opleiding tot pharmacy practitioner ontwikkelt u een
attitude om knelpunten en risico’s te signaleren, problemen aan
te kaarten en mee te helpen oplossen. Hierdoor kunt u straks
als pharmacy practitioner nog méér betekenen in het opsporen
en elimineren van medicatieveiligheidsrisico’s.
Naoual Chaaouit, apotheker openbare apotheek
Sjoerd de Hoog, ziekenhuisapotheker St. Antonius Ziekenhuis
Ankie Harmsze, ziekenhuisapotheker, Antonius ZH Nieuwegein
Peter Wieringa, ziekenhuisapotheker ziekenhuis Gelderse Vallei
M.Kuijvenhoven, ziekenhuisapotheker, VUMC, Amsterdam
Sjoukje Troost,Ziekenhuisapotheker Máxima Medisch Centrum, Eindhoven
Liesbeth van Tiel en Moniek van Bokhoven, beide gespecialiseerd verpleegkundige Astma en COPD, Careyn Specialistische Zorg Utrecht
Theo van den Bos, coach, directeur Edujet
Daphne van Zuilen Learning & development | Trainer | MapsTell Guide | Trainingsacteur | (Team)coach | Adviseur
Kelly Hendriks/Arts-onderzoeker Tergooi Ziekenhuis
Inger van heijl
Yvonne de La Beije, Verpleegkundig specialist | Divisie Interne Geneeskunde en Dermatologie, Poli Interne Geneeskunde
52
380
3050
 Ik verklaar dat de cursus voldoet aan de CGR-normen (Code Geneesmiddelen Reclame), de Code Medische hulpmiddelen (GMH), de Richtlijn 2006/114/EG inzake misleidende reclame en vergelijkende reclame, het sponsorbeleid van de betreffende beroepsvereniging(-en) en dat de financiering van de cursus geen (schijn van) belangen verstrengeling kent
27-9-2022 t/m 1-1-2024
LocatieZevenaar (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenLG okt 2022 verlengt tot april 2024

7-2-2022 t/m 5-6-2023
LocatieZevenaar (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenLG febr 2022

8-9-2021
Tijd13:30 - 18:00
LocatieCulemborg (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenLGnov20 Diploma uitreiking

28-10-2020
Tijd09:00 - 13:00
LocatieZevenaar (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenLGfeb19 Diploma uitreiking

11-2-2020
Tijd09:00 - 13:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenLGsept18 Diploma uitreiking

Mercurion 28
6903 PZ
Zevenaar
0316-343322