Opleidingen details PAO Psychologie

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Psychische problemen bij mensen met een matige of ernstige verstandelijke beperking (ID nummer: 401867)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
K&J/OG herregistratie2114-1-2021 t/m 13-1-2024
K&J/OG opleiding - behandeling 1114-1-2021 t/m 13-1-2024
K&J/OG opleiding - diagnostiek1014-1-2021 t/m 13-1-2024
K&J/OG opleiding - extra literatuurstudie214-1-2021 t/m 13-1-2024

Binnen het werkveld van de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking heerst veel onzekerheid over het voorkomen, diagnosticeren en behandelen van psychische en psychiatrische problemen. Gedragswetenschappers ervaren ‘de psychiatrie’ als een werkveld waarin zij handelingsverlegen en niet kundig zijn. Deze onzekerheid is veelal onterecht. Zowel de zorg aan mensen met een verstandelijke beperking als de GGZ zijn enorm ‘in beweging’. Juist kennis van elkaars en een samenwerking tussen beide werkvelden levert een grote meerwaarde op voor de diagnostiek en behandeling van psychische problemen bij mensen met een matig of ernstige verstandelijke beperking.

Wat zijn de actuele ontwikkelingen in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ)? En hoe vertaal je die dan naar jouw werk met mensen met een matig tot ernstige verstandelijke beperking? Tijdens deze cursus staan we hierbij stil. Verder is er aandacht voor persoonsgerichte diagnostiek en behandeling, voor transdiagnostisch werken en de idiografische benadering. Je wordt tevens meegenomen in de mogelijkheden en beperkingen van Psychotherapie en Psychofarmaca. Ten slotte is er ook aandacht voor de organisatie en (financiële) verantwoording van zorg en behandeling en voor coaching van teams bij cliënten met een verstandelijke beperking en psychische problemen        

Na afloop van deze cursus…

  • Heb je kennis van nieuwe ontwikkelingen in de GGZ, en kun je deze ontwikkelingen vertalen naar de zorg voor mensen met een matig tot ernstige verstandelijke beperking.
  • Ken je de mogelijkheden van transdiagnostisch en idiografisch werken binnen deze doelgroep.
  • Ben je op de hoogte van de mogelijkheden en beperkingen van het gebruik van diagnostische instrumenten bij deze doelgroep.

Meer informatie: https://pao.nl/cursus-psychische-problemen-bij-mensen-met-een-matige-of-ernstige-verstandelijke-beperking/

  

uitsluitend academici
Cursus
 Verbredend
8
16
ja
995
21
toetsing en evaluatie
De cursus is bedoeld voor academisch opgeleide gedragswetenschappers werkzaam in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking: orthopedagogen/orthopedagoog- generalisten, en (GZ-) psychologen. Enige praktijkervaring is gewenst, maar niet noodzakelijk. De cursus kan ook gevolgd worden door deelnemers die meer kennis willen vergaren over deze doelgroep cliƫnten.
Hoofdniveau
Herregistratie KJ/OG
Registratie KJ/OG
Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

PAO Psychologie richt zich op postacademisch onderwijs: vakinhoudelijke na- en bijscholing op het gebied van de gedragswetenschappen. Onze klanten zijn vooral professionals met een universitaire vooropleiding op dit gebied: psychologen, pedagogen, psychotherapeuten, psychiaters. Bij veel cursussen is de doelgroep breder en zijn ook psychiatrisch verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, leerkrachten en begeleiders welkom.

 

Keurenplein 41/ A163
1069 CD
Amsterdam
Keurenplein 41 /A163
1069 CD
Amsterdam
085-4879310
Selecteer een bestand aub.