Opleidingen details FORTIOR

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Hoe sluit je aan bij de emotionele ontwikkeling van mensen met een verstandelijke beperking (ID nummer: 401854)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Beroepsspecifieke bij- en nascholing vooraf geaccrediteerd58-2-2021 t/m 7-2-2022

De ontwikkelingsdynamische benadering geeft zowel aandacht aan de persoonlijkheidsaspecten van de persoon als aan zijn/haar ontwikkeling, specifiek aan de emotionele ontwikkeling. Gedrag vindt plaats in interactie tussen de persoon en zijn of haar omgeving. De ontwikkelingsdynamische benadering is een holistische benadering omdat het alle relevante aspecten en omstandigheden in de beeldvorming wil betrekken. Op deze manier kunnen hulpverleners zicht krijgen op de belevingswereld van hun cliënt. Daarmee hebben ze een middel in handen om hun cliënt als persoon te leren kennen en te begrijpen in plaats van louter op diens gedrag te reageren.

Op deze studiedag gaan docenten Filip Morisse en Leen De Neve in op wat het ontwikkelingsdynamisch model inhoudt en hoe het model voor emotionele ontwikkeling effectief kan worden ingezet in de ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast gaan ze in op de nieuwste ontwikkelingen en ideeën op het gebied van emotionele ontwikkeling: de verschillende schalen en instrumenten, de vertaalslag naar de ondersteuning en het coachen van teams. Zij vullen de theorie aan met hun eigen praktijkervaring.  Er wordt geoefend met casuïstiek.

vak- en speltherapeuten, psychologen, orthopedagogen
6
Nee
0
nvt
300,00
inclusief koffie, thee en lunch. FORTIOR is vrijgesteld van BTW
Bestand 
Programma_OOE.pdf540 KB
Hoofdniveau
Danstherapie
Dramatherapie
Muziektherapie
Psychomotorische kindertherapie (PMKT)
Psychomotorische therapie (PMT)
Speltherapie
Beeldende therapie
Tijd10:00 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

FORTIOR biedt scholing aan op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling en communicatie bij kinderen en volwassenen met een ontwikkelingsbeperking. Het bureau doet dat door het aanbieden van studiedagen die verzorgd worden door specialisten op het terrein van een bepaalde onderzoeks- of behandelmethode.

Buurkerkhof 9
3511 KC
Utrecht
06 40172907
Selecteer een bestand aub.