Opleidingen details Breederode B.V.
Praktijkondersteuner Bedrijfsarts (POB) (ID nummer: 401813)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing Algemeen1207-9-2020 t/m 12-5-2022
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Uitgangspunten functie POB

Hierin beschrijven we de belangrijkste contextkenmerken van deze functie:

 

  • De POB voert gedelegeerde taken uit van de bedrijfsarts in het kader van de arbodienstverlening, preventie en verzuimbegeleiding. Wat betreft verzuimbegeleiding ligt het accent op die activiteiten die zich lenen voor taakdelegatie en protocollering, zoals omschreven in de Leidraad Casemanagement bij ziekteverzuimbegeleiding van de NVAB (juni 2013); onderdeel van die Leidraad is het NVAB standpunt Delegatie van taken (2004).
  • Deze taken kunnen op diverse manieren zijn ingevuld, afhankelijk van de specifieke praktijksituatie waarin hij werkt. Om aan te sluiten bij het Competentieprofiel Praktijkondersteuner Huisartsen (POH) zijn bij het opleidingscompetentieprofiel POB deze taken vertaald in zogenaamde CanMeds rollen.
  • De POB is in dienst van of gedetacheerd bij een organisatie met bedrijfsartsen. De POB werkt onder verantwoordelijkheid van de bedrijfsarts.
  • De POB heeft als professional een eigen verantwoordelijkheid voor de uitgevoerde taken. De bedrijfsarts blijft eindverantwoordelijk (de zogenaamde “verlengde arm constructie”).
  • De POB werkt volgens de voor de beroepsgroep Bedrijfsarts gebruikelijke richtlijnen (zoals de NVAB-richtlijnen, STECR werkwijzers en andere relevante richtlijnen of leidraden).
  • De POB heeft een afgeleid beroepsgeheim van de bedrijfsarts. De POB is onderdeel van het behandelteam van de bedrijfsarts en werkt onder verantwoordelijkheid en in opdracht van de bedrijfsarts. Hij is op directe en gelijkgerichte wijze betrokken bij de begeleiding van de cliënt.
  • De POB is werkzaam als één van de professionals binnen het team dat arbodienstverlening levert, en werkt vanuit een eigen spreekuur.
  • De POB functioneert op Hbo-niveau, dat wil zeggen:
    • dat hij functioneert met een grote mate van zelfstandigheid;
    • dat hij in staat is om binnen het eigen werkterrein vraagstukken en situaties op te lossen;
    • dat hij in staat is om zelfstandig ontwikkelingen op het eigen werkgebied bij te houden, hierover met anderen te communiceren en deze ontwikkelingen waar zinvol en verantwoord in overleg met de verantwoordelijke BA te implementeren in de eigen werkzaamheden.

 

Het takenpakket van de POB

Zoals aangegeven kunnen de taken van de POB op diverse manieren zijn ingevuld, afhankelijk van de specifieke praktijksituatie waarin hij werkt. De Praktijkondersteuner Bedrijfsarts (POB) werkt primair als assistent van de bedrijfsarts. Tijdens het uitvoeren van zijn/haar taak is voortdurend contact met de bedrijfsarts mogelijk. Anderzijds houdt de bedrijfsarts voortdurend feeling met zijn POB’s d.m.v. wekelijks overleggesprekken, inzage in terugkoppelingen en verslagen, ad hoc besprekingen en andere vormen van werkoverleg. In aansluiting op de Leidraad Casemanagement NVAB gaat het over het algemeen om de volgende te delegeren taken:

20-5-2021 t/m 12-5-2022
Locatie
OpmerkingenPOB mei21

1-3-2021 t/m 14-2-2022
Tijd9:15 - 16:15
Locatie Rotterdam (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenPOB9

1-3-2021 t/m 14-3-2022
Tijd9:30 - 17:00
Locatie Rotterdam (NL) (Toon kaart)

14-1-2021 t/m 16-12-2021
Tijd9:30 - 17:00
Locatie Rotterdam (NL) (Toon kaart)

9-9-2020 t/m 15-3-2021
Tijd09:00 - 17:00
LocatieRotterdam (NL) (Toon kaart)

7-9-2020 t/m 1-7-2021
Tijd9:30 - 16:15
LocatieRotterdam (NL) (Toon kaart)

Breederode is het instituut voor opleidingen in zorg en welzijn. Wij bieden deze geaccrediteerde opleidingen aan, zowel individueel als in-company. Al onze opleidingen worden verzorgd door de beste professionals uit het vakgebied.

Het beste praktijkgerichte onderwijs bieden in zorg en welzijn, dat is waar Breederode voor staat. Breederode doet dit door de continu veranderende situatie in de zorg en welzijn te vertalen naar de actuele behoeften van haar klanten. Op deze manier zijn u en uw collega’s verzekerd van de beste voorbereiding op de toekomst.

Al onze opleidingen worden vormgegeven in samenspraak met het werkveld en experts uit het vakgebied. Daarnaast voldoen onze opleidingen aan alle wettelijke eisen en kwalificaties. Dit betekent ook dat u accreditatiepunten ontvangt na het volgen van onze opleidingen.

Breederode is gelieerd aan de Hogeschool Rotterdam. Dit betekent dat Breederode en de Hogeschool Rotterdam nauw samenwerken op het terrein van validatie en aansluiting van onze opleidingen op hbo- en masteropleidingen van de Hogeschool Rotterdam.

Breederode is ontstaan uit de Hogeschool Rotterdam Transfergroep. Alle opleidingen rondom zorg en welzijn binnen de Hogeschool Rotterdam Transfergroep zijn verzelfstandigt onder de naam Breederode.

Wijnhaven 42
3011 WS
Rotterdam
Wijnhaven 42
3011 WS
Rotterdam
010-3042340