Opleidingen details Education Academy

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

ONLINE: Als slapen moeilijk gaat (ID nummer: 401561)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch49-7-2020 t/m 31-12-2020

Slaapproblemen bij kinderen zijn er altijd al wel geweest. Kinderen vormen de grootste groep van alle slapelozen. Onder slaapproblemen verstaan we inslaap- en doorslaapproblemen maar bijvoorbeeld ook bedplassen, nachtangst/night terror (pavor nocturnus) en nachtmerries. Echter in dit digitale tijdperk dreigen slaapproblemen nog verder toe te nemen. Kinderen zitten tegenwoordig vaak en lang achter beeldschermen en bewegen minder. Hierdoor kunnen kinderen soms moeilijker ontspannen waardoor het in slaap vallen een probleem kan worden. Wanneer onvoldoende aan de slaapbehoefte van het kind wordt voldaan nemen ook de lange termijn gevolgen van slaapproblemen toe bijvoorbeeld: vermoeidheidsklachten, gedragsproblemen, concentratieproblemen, verminderde leerprestaties, sombere gedachten, angst, lusteloosheid, verminderde weerstand en lichamelijke klachten als hoofdpijn.

Cursisten hebben na afloop kennis van de invloed van slaap op de motoriek en hoe ze de motoriek kunnen gebruiken om slaapproblemen te verminderen.

Marieke la Verge. Zij is Oefentherapeut Cesar, kinderoefentherapeut en kinderslaapoefentherapeut met meer dan 20 jaar ervaring in het behandelen van kinderen met een afwijkende of achterblijvende motorische ontwikkeling en/of slaapproblemen. Daarnaast schrijft ze vol enthousiasme blogs over kinderen en bewegen op www.cesarwerkendam.nl en werkte ze o.a. mee aan het ontwikkelen van de Wobbelcards.
2
30
 
 
Tijd9:30 - 11:30
Locatie
OpmerkingenOnline

Opleidingen voor kinesitherapeuten met een hart voor kinderen.

Berg 7
2470
Retie
+32 479 34 66 02 | +32479526339
Selecteer een bestand aub.