Opleidingen details SmartEducation - MovingSmart BV

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

SMARTEDUCATION: Online opleiding - PSYCHOMOTORISCH ONDERZOEK: NIEUWE INZICHTEN EN TOEGANKELIJKE TESTS - Wendy Peerlings (ID nummer: 401549)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch414-7-2020 t/m 31-12-2020

In deze PowerTalk neemt Wendy Peerlings je mee doorheen haar jarenlange ervaring als psychomotorisch therapeut en (psychomotorisch) ontwikkelingsdeskundige. Er is de laatste jaren heel wat bewogen op het vlak van ontwikkeling van psychomotorische functies. Vanuit evidence based onderzoek bekijken we samen welke mogelijkheden er zijn om kinderen te screenen en hun toegang tot de Fb-chronisch (B59 psychomotorische problemen) mogelijk te maken.

Wendy laat je kennismaken met de nieuwe visie die bestaat uit  pijlers:

Inzicht in hoe een kind ontwikkelt, of met andere woorden de leerlijnen van ontwikkeling leren herkennen,

Vanuit die leerlijnen leren gestandaardiseerd observeren,

Door gebruik te maken van de subtests in het gestandaardiseerd en genormeerd onderzoek,

Vanuit je observaties én kennis van de ontwikkeling komen tot sterke, haalbare, stapsgewijze en evalueerbare behandeldoelen,

om vervolgens je begeleiding van het kind nog efficiënter en evalueerbaar te maken.

In deze PowerTalk leer je enkele toegankelijke, recente tests kennen en maak je kennis met het concept van leerlijnen in de ontwikkeling. Je leert hoe jij je arsenaal aan gestandaardiseerde eng genormeerde tests kan uitbreiden.

Het is een korte kennismaking waarmee je direct aan de slag kan gaan en zelf kan oordelen welke verdiepingen voor jouw cliënteel en werkgebied zinvol zijn.

Wendy Peerlings is voormalig docente in de opleidingen kinesitherapie, ergotherapie, technische orthopedie en de lerarenopleiding, nu voltijds nascholer in het domein van de psychomotorische en didactische ontwikkeling van kinderen. Zowel in binnen- als buitenland is ze een veel gevraagde spreker.

Daarnaast is ze ook auteur van heel wat boeken, zoals o.a. Mijn kind is onhandig (2004, Lannoo), Hoe breng ik mijn kind (en mezelf) structuur bij? (2006, Lannoo), Stresskids (2008, Lannoo), Remedial Teaching en Psychomotoriek (2012, LannooCampus) en het recente overzichtswerk ‘Psychomotorische Ontwikkeling en Remediërend Leren (2020, LannooCampus, in druk).
2
58
 
Tijd10:00 - 12:00
Locatie

SmartEducation is een voortrekker in postacademische vorming voor kinesitherapeuten en andere zorgverstrekkers. Ons opleidingsaanbod onderscheidt zich op vlak van kwaliteit, innovatie en beleving. SmartEducation stimuleert en ondersteunt gepassioneerde zorgverstrekkers die streven naar continue groei en optimale zorg.

Sluisstraat 79
3000
Leuven
+32468029719
Selecteer een bestand aub.