Opleidingen details RINO Groep Utrecht

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Hoogbegaafdheid bij kinderen en jongeren (ID nummer: 401487)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
K&J/OG herregistratie1213-1-2021 t/m 12-1-2024
K&J/OG opleiding - behandeling 513-1-2021 t/m 12-1-2024
K&J/OG opleiding - diagnostiek513-1-2021 t/m 12-1-2024
K&J/OG opleiding - overige taken213-1-2021 t/m 12-1-2024

Hoogbegaafde kinderen in de ggz krijgen vaak een verkeerde diagnose. Dat komt doordat het kind zich in gesprekken door zijn intelligentie weet te redden of doordat de ontwikkelingsvoorsprong niet goed wordt begrepen. Daardoor wordt de werkelijke problematiek in veel gevallen laat opgemerkt en krijgt het kind niet de juiste hulp. Wil je achter het masker van deze kinderen leren kijken? Tijdens deze tweedaagse cursus vergroot je je inzicht en ontwikkel je sensitiviteit in het herkennen en signaleren van de complexe asynchrone ontwikkeling van hoogbegaafde kinderen en jongeren. Je krijgt handvatten aangereikt om effectief met deze doelgroep om te gaan en om misdiagnose te voorkomen.

Vanuit een multidisciplinaire aanpak bespreken we op een interactieve manier diagnostiek en behandeling. Je krijg kennis over wat er nodig is aan attitude en interventies bij het behandelen. 

Na het volgen van deze cursus heb je je vaardigheid vergroot om kinderen en jongeren met een hoog ontwikkelingspotentieel te zien en te horen in wie ze zijn, in al hun individualiteit en complexiteit. Je kunt ze helpen om meer verbinding te voelen met zichzelf en met hun omgeving. 
Daarmee stimuleer je hun ontwikkeling in brede zin (fysiek, cognitief, emotioneel, sociaal en spiritueel).

Wat leer je?

Na het doorlopen van deze cursus:

  • kun je bij een asynchrone ontwikkeling van een kind of jeugdige tijdig signaleren dat er sprake is van een hoogbegaafd persoon.
  • kun je een passende diagnostische bril opzetten en heb je geoefend met het formuleren van een adequaat beschrijvend holistisch beeld over een kind of jongere met een hoog ontwikkelingspotentieel.
  • heb je kennis van de attitude en interventies die nodig zijn bij het behandelen van hoogbegaafde kinderen en jongeren, en handvatten om daarmee om te gaan.
uitsluitend academici
Cursus
 Inleidend
12
16
ja
540
12
toetsing en evaluatie
nvt
Hoofdniveau
Herregistratie KJ/OG
Registratie KJ/OG
Tijd9:30 - 16:30
Locatie Utrecht (NL) (Toon kaart)

De RINO Groep is een maatschappelijk betrokken organisatie. Met onze ruim 90 medewerkers organiseren we opleidingen, trainingen en congressen voor professionals die werken met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Dit doen we in nauwe samenwerking met onze docenten en diverse samenwerkingspartners.

Oudenoord 6
3511 BS
UTRECHT
(030) 230 84 50
Selecteer een bestand aub.