Opleidingen details Nederlandse vereniging van pedagogen en onderwijskundigen (NVO)

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

NVO - Webinar ’Hoezo!? Hoe beïnvloedt de organisatie het probleemgedrag getoond door mijn cliënten?’ (ID nummer: 401486)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
K&J/OG herregistratie2,58-10-2020 t/m 7-10-2023
K&J/OG opleiding - overige taken18-10-2020 t/m 7-10-2023

Hoe beïnvloedt de organisatie het probleemgedrag getoond door mijn cliënten? In het werk binnen de langdurige zorg krijgen medewerkers helaas met enige regelmaat te maken met cliënten die probleemgedrag tonen. Iemand toont probleemgedrag, omdat de context niet goed aansluit; mensen in die context begrijpen diegene verkeerd of overschatten hem of haar. Als we aan context denken, dan denken we vaak aan begeleiders of het begeleidersteam of aan familieleden. Maar er zijn nog veel meer professionals betrokken. Al die professionals horen bij een organisatie, die hun attitudes, acties en expertises beïnvloeden.
En organisaties worden weer beïnvloed, door bijvoorbeeld overheidsbeleid. En uiteindelijk heeft overheidsbeleid, organisatiecultuur en -visie en de mate van samenwerking in de teams weer invloed op het probleemgedrag welke cliënten tonen.

Tijdens dit webinar wordt eerst besproken hoe de organisatiecontext van invloed kan zijn op probleemgedrag bij cliënten. Op basis van bevindingen uit literatuuronderzoek, interviews met professionals en familieleden, en focusgroepen worden verbanden gelegd tussen organisatiecontext en probleemgedrag. Van daaruit gaan we aan de slag met hoe deze verbanden in jouw eigen dagelijkse praktijk naar voren komen. En wat dit mogelijk kan betekenen voor de cliënten, waar jij verantwoordelijk voor bent.
De verschillende onderzoeksresultaten van de deelonderzoeken uit het promotieonderzoek van Vanessa worden gepresenteerd, om daar vervolgens zelf mee aan de slag te gaan.
In de presentatie zal veel aandacht zijn voor de brug van wetenschap naar praktijk.

uitsluitend academici
Overig
 Verdiepend
10
100
ja
€10 voor NVO-leden, €20 voor niet-leden
2,5
Geen toetsing
Geen
Hoofdniveau
Herregistratie KJ/OG
Registratie KJ/OG
Tijd19:30 - 22:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Beroepsvereniging van academisch opgeleide pedagogen en onderwijskundigen. Overwegend werkzaam in het onderwijs, de jeugdzorg, de (geestelijke) gezondheidszorg en de gehandicaptenzorg.

Catharijnesingel 47
3511 GC
Utrecht
030-2322407
Selecteer een bestand aub.