Opleidingen details Denkfysio

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Filip Struyf: tweedaagse scholing - Subacromiale schouderpijn (ID nummer: 401444)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch2427-8-2020 t/m 31-12-2020

In deze cursus wordt ingezoomd op ‘rotator-cuff gerelateerde’ klachten en staat de typische patiënt met schouderpijn uit de alledaagse beroepspraktijk centraal. De afgelopen jaren is er veel relevant onderzoek verschenen dat zowel voor de prognostiek van deze klachten als de fysiotherapeutische diagnostische (on)mogelijkheden als de therapeutische interventies van belang is. Tijdens de cursus worden deze resultaten uit wetenschappelijk onderzoek besproken in het licht van de alledaagse praktijk. Het aanbieden van concrete handvatten voor de praktijk is een belangrijk onderdeel van de cursus.

Doel: Update van de laatste wetenschappelijke evidentie met betrekking tot het klinisch onderzoek en revalidatie van rotatorcuff gerelateerde schouderklachten.

Filip Struyf: sportfysiotherapeut en hoofddocent Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Universiteit Antwerpen. Zijn kracht ligt in klinisch onderzoek en revalidatie van verschillende schouderklachten. Verschillende (inter)nationale publicaties staan op zijn naam (voor meer informatie, klik hier). Sinds januari 2017 is Filip bestuurslid van Schoudernetwerk Vlaanderen. Hij geeft daarnaast scholingen op nationale en internationale congressen en komt in februari dus naar Nijmegen!

Lennard Voogt is fysiotherapeut en promoveerde in 2009 aan de Universiteit voor Humanistiek op het proefschrift ‘De ervaringswereld van patiënten met chronische pijn: een empirisch-fenomenologisch onderzoek’. Momenteel is hij werkzaam als hoofddocent Fysiotherapie op de Hogeschool Rotterdam als programma leider onderzoeksagenda ‘chronische musculoskeletale pijn in de fysiotherapeutische praktijk’. Lennard is ook lid van de onderzoeksgroep Pain in Motion.

Kevin Kuppens werkt als sport- en manueeltherapeut in zijn eigen praktijk in Herentals. Naast zijn werk in de praktijk is hij assistent bij de Universiteit van Antwerpen bij de opleiding REVAKI.
17
485
Tijd09:00 - 17:00
Locatie6511AA (NL) (Toon kaart)

In de fysiotherapie bestaat er niet zoiets als één waarheid. Het is een uitdaging om te blijven leren. Om ons vak goed uit te voeren zoeken wij, als Denkfysio, verder dan de gebaande paden. We bestuderen de nieuwste ontdekkingen wereldwijd en bevragen de huidige aanpak. Zo houden jij en ik elkaar scherp en investeren we samen in de toekomst van ons vak zowel online (via artikelen, webinars en vak inhoudelijke discussies) als offline (via events, scholing en trainingen).

Nieuwe Marktstraat 54D
6511 AA
Nijmegen
0615271912
Selecteer een bestand aub.