Opleidingen details Sig vzw

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

online - ASS en DCD: een domein in beweging? (ID nummer: 400965)
 (3) 

beoordeling per persoon

 8-7-2020
Zeer duidelijke interessante uitleg. De lesgever vroeg naar accenten die zij moest keggen en hield rekening met de cursisten. Goed gegeven.
 3-7-2020
 3-7-2020
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch122-7-2020 t/m 31-12-2020

Hoewel Autismespectrumstoornissen (ASS) en Coördinatieontwikkelingsstoornissen (DCD) twee van elkaar te onderscheiden ontwikkelingsstoornissen zijn, vertonen ze ook een aantal gelijkenissen. Bovendien is het geen eenvoudige zaak om uit te maken of motorische problemen kaderen binnen de context van ASS of dat er sprake is van comorbide DCD.

Tijdens deze studiedag schetsen we het belang van psychomotorisch onderzoek bij kinderen/jongeren met ASS. Daarnaast leggen we de link met de klinische praktijk en gaan we dieper in op barrières en valkuilen van psychomotorische diagnostiek in deze populatie. Aandachtspunten en richtlijnen die de betrouwbaarheid van psychomotorisch onderzoek in deze populatie vergroten, worden toegelicht. Op basis van recente wetenschappelijke inzichten en klinische ervaring, trachten we een aantal concrete handvaten aan te reiken, die helpend zijn voor besluitvorming. Ten slotte gaan we dieper in op hoe we kinderen, maar ook ouders en scholen kunnen informeren en ondersteunen in de begeleiding van kinderen met ASS+DCD.

Dr. Tine Van Damme
KU Leuven, UPC Z.org KU Leuven

Als Post-doctoraal onderzoeker verbonden aan de onderzoeksgroep Aangepaste Bewegingsactiviteiten en Psychomotorische Revalidatie van de KU Leuven.
6
102
 
Tijd9:00 - 16:00
LocatieAalst (BE) (Toon kaart)

 Sig vzw
 (1114) 

Sig is een vzw die jaarlijks ongeveer een 45-tal opleidingen en een 10-tal workshops aanbiedt aan professionele hulpverleners (artsen, kinesisten, klinisch (neuro)psychologen, ergotherapeuten, logopedisten, ...) die werkzaam zijn binnen de revalidatiesector (bvb. personen met ASS, ADHD, NAH, ontwikkelingsproblemen, ...). Daarnaast wordt jaarlijks ook een groter symposium georganiseerd of wordt een internationaal gerenommeerde spreker uitgenodigd.

Pachthofstraat 1
9308
Gijzegem
053 38 28 18
Selecteer een bestand aub.