Opleidingen details PAO Psychologie

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Zorg voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen (ID nummer: 400950)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
K&J/OG herregistratie4829-9-2020 t/m 28-9-2021
K&J/OG opleiding - behandeling 1629-9-2020 t/m 28-9-2021
K&J/OG opleiding - diagnostiek2029-9-2020 t/m 28-9-2021
K&J/OG opleiding - extra literatuurstudie529-9-2020 t/m 28-9-2021
K&J/OG opleiding - overige taken229-9-2020 t/m 28-9-2021

Bij mensen met ernstige meervoudige beperkingen (EMB) is er sprake van ernstige verstandelijke beperkingen in combinatie met motorische, zintuigelijke en/of medische problematiek. Zij vormen een heterogene groep, qua mogelijkheden, belemmeringen en behoeften. Mede hierdoor is het niet eenvoudig om de zorg en begeleiding vorm te geven. Ideeën, instrumenten en methoden die voor andere groepen bruikbaar zijn, zijn bij deze groep vaak niet direct toepasbaar.
Gedragswetenschappers in een EMB-setting zijn in belangrijke mate verantwoordelijk voor het geven van vorm en inhoud aan zorg en begeleiding. In de universitaire opleidingen wordt nauwelijks praktisch toepasbare aandacht besteed aan de problematiek van mensen met EMB.
Door deel te nemen aan deze leergang kun je je als gedragswetenschapper specialiseren op dit gebied. De leergang heeft een brede opzet en richt zich op alle aspecten van de zorg voor mensen met EMB waarmee je te maken krijgt. Je brengt verdieping aan door steeds de verbinding te leggen met de casussen die je zelf inbrengt. In de leergang besteden we speciale aandacht aan het belang van de vroege ontwikkeling in relatie tot meervoudige beperkingen.

In samenwerking met het EMG Platform (www.emgplatform.nl), kennisnetwerk en informatiepunt voor en door ieder die professioneel of persoonlijk betrokken is bij mensen met EMB, organiseert GITP PAO niet alleen deze opleiding maar ook een post-hbo opleiding EMB voor begeleiders en een post-hbo EMB voor leerkrachten. Meer dan 300 cursisten zijn in de afgelopen negen jaar enthousiast en geïnspireerd geraakt door de inhoud van deze opleidingen.                                               

Doel

Na afloop:

  • heb je kennis verworven over actuele inzichten en visies op de zorg, communicatie, diagnostiek, begeleiding en behandeling van deze doelgroep
  • heb je kennis verworven over ‘het ontwikkelingsdenken’, een praktische manier om naar het niveau van cliënten of leerlingen te kijken
  • heb je inzichten en vaardigheden ontwikkeld voor de diagnostiek, begeleiding en behandeling van mensen met EMB, vanuit het LACCS-programma

 

uitsluitend academici
Cursus
 Inleidend
 Verdiepend
8
15
ja
2180
53
toetsing en evaluatie
Psychologen en orthopedagogen die werken in de zorg voor mensen (kinderen/jeugdigen en/of volwassenen) met EMB.
Hoofdniveau
Herregistratie KJ/OG
Registratie KJ/OG
Tijd10:00 - 17:00
LocatieAmersfoort (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 17:00
LocatieZwolle (NL) (Toon kaart)

PAO Psychologie richt zich op postacademisch onderwijs: vakinhoudelijke na- en bijscholing op het gebied van de gedragswetenschappen. Onze klanten zijn vooral professionals met een universitaire vooropleiding op dit gebied: psychologen, pedagogen, psychotherapeuten, psychiaters. Bij veel cursussen is de doelgroep breder en zijn ook psychiatrisch verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, leerkrachten en begeleiders welkom.

 

Keurenplein 41/ A163
1069 CD
Amsterdam
Keurenplein 41 /A163
1069 CD
Amsterdam
085-4879310
Selecteer een bestand aub.