Opleidingen details IPVK Gent

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

IPVK_Online cursus IC_STAP20 Mijn kind stapt (nog) niet - Katleen Onderbeke (ID nummer: 400660)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch812-11-2020 t/m 31-12-2020

Betalen via kmo-portefeuille: 30% korting. IPVK - DV.O103194

Accreditatie: 8 punten

Inhoud

Via de media krijgen we veel informatie over wetenschappelijk onderzoek en algemene weetjes over de motorische ontwikkeling van baby’s.
Ouders worden via verschillende kanalen geïnformeerd over het behalen van de mijlpalen en geadviseerd hoe ze de ontwikkeling van hun kind kunnen stimuleren. Hun baby’s worden gescreend en geëvalueerd, hun ontwikkeling wordt op de voet gevolgd en vergeleken.
Mijlpalen, zoals het zelfstandig stappen, worden vaak gezien als de norm en een vertraging ervan wordt al gauw als een alarmsignaal beschouwd, of op zijn minst zorgt het voor enige bezorgdheid.
“Mijn kind stapt (nog) niet”, wat kan er aan de hand zijn? Welke zaken moeten we uitsluiten? Hoe kunnen we een duwtje in de rug geven? Aan de hand van casuïstiek gaan we tijdens dit seminarie een antwoord proberen formuleren.

Docent:

Katleen Onderbeke werkt als zelfstandig kinesitherapeut met kinderen met neurologische aandoeningen en ontwikkelingsachterstand. Daarnaast is zij als praktijkassistent verbonden aan de vakgroep Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie (UGent).

Katleen Onderbeke
4
125
 
 
Tijd13:00 - 17:00
Locatie

Instituut voor permanente vorming Kinesitherapie Gent organiseerd bijscholingsprogramma's voor kinesisten. Waaronder Kine-clubs, intensieve cursussen seminiaries voor stagementoren en congressen.

Secretariaat IPVK Gent Vakgroep REVAKI / UGent Campus Heymans 2B3 De Pintelaan 185 9000 Gent BTW nummer BE 248.015.142
9000
Gent
09/332/22/69
Selecteer een bestand aub.