Opleidingen details Radboudumc- afdeling Human Resources

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Leergang Leiderschap voor Professionals (ID nummer: 400416)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 34017-9-2020 t/m 16-9-2021

Doelgroep: De leergang is bedoeld voor professionals die - naast hun academische taken op het gebied van onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg - een substantieel deel van hun tijd besteden aan management, zoals werkplekmanagers, chef de (poli)kliniek, (sub)hoofden van laboratoria, UHD's en hoogleraren. Maar ook pijlerhoofden, keteneigenaren, themaleiders, zorgdomein- en zorgpadleiders.

Resultaat: Met de Leergang Leiderschap voor Professionals biedt het Radboudumc professionals een eigen platform waar zij hun leiderschapcompetenties verder kunnen ontwikkelen. Daarmee kunnen zij een actieve bijdrage leveren aan de ambitie van het Radboudumc om een toporganisatie te zijn die de beste patiëntenzorg biedt en excelleert in onderzoek en onderwijs. 

Inhoud: De actuele werksituatie in het Radboud vormt de context voor de leergang. Daarin vindt het leren plaats. Naast bedrijfskundige aspecten ligt het accent voor een groot deel op het ontwikkelen van een persoonlijke leiderschapsstijl. 

De leergang:
stimuleert reflectie op eigen denken en handelen;
reikt nieuwe kennis aan die meteen wordt toegepast;
geeft inzicht in de visie en werkwijze van Radboudumc;
biedt ruimte voor het ontwikkelen van vaardigheden;
faciliteert uitbouwen van het netwerk.

De verantwoordelijkheid voor de eigen ontwikkeling ligt bij de deelnemers zelf. Zij stellen hun leervragen vast en bewaken de voortgang. De leidinggevende en leergangcoördinator hebben hierbij een coachende rol.

In de leergang ontwikkelen deelnemers, naast de algemene Radboudcompetenties en de competenties voor leidinggevenden, de competenties: visie ontwikkelen, netwerken en organisatiesensitiviteit.

Ontwikkelen van vaardigheden is een cruciaal onderdeel van het programma. Deelnemers trainen gedragsvaardigheden met professionele acteurs.

Thema’s: Persoonlijk leiderschap, Situationeel leiderschap, Verandermanagement, Macht en invloed in een matrixorganisatie, De organisatie als systeem, Communicatie, interactie en managementvaardigheden, Actuele Radboudumc ontwikkelingen rondom strategie en leiderschap

Het programma bestaat uit: Modules rondom bovenstaande thema's, Intervisie en individuele coaching, Eind presentatie.

Competenties: Persoonlijk leiderschap, situationeel leiderschap, ondernemerschap, projectmanagement, communicatievaardigheden, managementvaardigheden, interactievaardigheden, reflectief vermogen en netwerken.
 

(Meerdaagse) Nascholing
Bestand 
programma LLvP.docx20 KB
 
3000
Tijd09:00 - 17:00
LocatieNijmegen (NL) (Toon kaart)

UMC

Philips van der Leydenlaan 25
6525 EX
Nijmegen
Postbus 9101 (huispost 351)
6500 HB
Nijmegen
06-15469554
Selecteer een bestand aub.