Opleidingen details Forta Opleidingen

Deze cursus is (nog) niet geaccrediteerd. De cursus kan om die reden niet aan dossiers worden toegevoegd.

Webinar: Verbinding verbroken; over het belang van relaties en het goed in contact blijven (ID nummer: 400402)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst

Het lijkt bijna een open deur dat de mens een sociaal wezen is en dat een groot deel van het psychisch welbevinden afhangt van kwaliteit en kwantiteit van het sociale netwerk. In de recente tijd, in de 1,5 meter samenleving, hebben we gezien dat het contact houden met belangrijke anderen van essentieel belang is. Fysieke aanwezigheid moest soms plaats maken voor digitaal contact, maar zonder meer geen contact was voor veel mensen geen optie.

In dit webinar zal aandacht besteed worden aan de mens als interpersoonlijk wezen. Hierbij zal zowel de gewone hechting en ontwikkeling van de hechting aan bod komen als ook de pathologische vervormingen hierin en hoe verschillende psychotherapeutische tradities hier op inspelen.

De onderwerpen die langs zullen komen zijn:

  • gezonde hechting als basis van opbouw van een stabiel zelfbeeld en zelfregulatie
  • verstoringen in hechtingsrelaties door het leven heen
  • de ‘samenleving’ als facilitator of ontregelaar van persoonlijk contact (hoe regelen we onze interpersoonlijke wereld in een verzakelijkte wereld)
  • welke therapeutische scholen geven expliciete aandacht voor interpersoonlijke ontregeling (hierbij komen EFT, schematherapie en interpersoonlijke psychotherapie aan bod)
Drie of meer fases van het gedragstherapeutisch proces, of
 behandelplan nagaan of evidence based protocol bestaat; bij afwijking daarvan dit beargumenteren
 hulpvraag en behandeldoel
 interventies en evaluatie van het therapeutisch effect daarvan
 klachtinventarisatie + DSM classificatie en diagnose
 terugvalpreventie
 voorlichting over ziektebeeld en behandeling
uitsluitend academici
Overig
 Verbredend
 Verdiepend
20
300
 ja
25
1
Toetsing
CRKBO
ISO
Basisopleiding CGt afgerond.
Hoofdniveau
CGt bij-/nascholing
Tijd20:00 - 22:00
Locatie Rotterdam (NL) (Toon kaart)

Zorgen voor anderen begint bij jezelf. Met toewijding, aandacht en kwaliteit biedt Forta Opleidingen daarom opleidingen die bijdragen aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

We bieden de mogelijkheid om registraties up to date te houden en je persoonlijke effectiviteit als zorgprofessional te meten. De huidige beroepspraktijk vraagt om nieuwe inzichten, verdieping én inspiratie. Daar maken we ons dan ook hard voor.

Begonnen als opleidingstak van GGZ-instelling de FortaGroep, is Forta Opleidingen inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig opleidingsinstituut waarbij evidence based behandelmethoden centraal staan. Deskundigen ontwikkelen nieuwe (online)cursussen, gericht op specifieke cliëntgroepen. Dit zorgt ervoor dat onze cursisten zich kunnen blijven ontwikkelen en specialiseren.

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam en we beschikken daar over een aantal trainingsruimtes. Het werkgebied van Forta Opleidingen is echter veel groter, want we organiseren opleidingen door heel het land.

Westblaak 94
3012 KM
Rotterdam
010-2620736
Selecteer een bestand aub.