Opleidingen details ExpertCare Academy
Regie-wijkverpleegkundige (ID nummer: 400399)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing Algemeen1333-9-2020 t/m 2-3-2022
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Als Regie-wijkverpleegkundige kan jij na het volgen van deze opleiding hoog-complexe zorg verlenen aan de cliënt en zijn systeem. Jij kan benoemen hoe een cliënt en zijn systeem functioneert en past dit toe in de dagelijkse zorg voor de hoog-complexe zieke zorgvrager. Hierbij staat de vraag “ zelfredzaamheid” centraal . Als Regie-wijkverpleegkundige ben jij in staat om de juiste indicatie te stellen en te sturen op het behouden of teruggeven van de eigen regie. Het opbouwen van een netwerk en het multidisciplinair werken zijn terugkomende thema’s. 

De Expertise Onderwijsdagen zijn opgebouwd kijkend naar complexiteit van de zorg, de cliënt en zijn systeem. De visie hierop is dat we uitgaan van de gezonde, vitale cliënt zodat je in je werk de zorgvrager  en zijn systeem beter kan beoordelen. Door middel van het klinisch redeneren, het indiceren & organiseren van zorg  bouw je een structurele basis van kennis op.

Naast het  verlenen van excellente zorg sta jij als toekomstige Regie-wijkverpleegkundige ook centraal tijdens het volgen van deze opleiding.  De attitude van een Regie-wijkverpleegkundige  is minstens zo belangrijk als de kennis en vaardigheden die jij gaat opdoen. Door middel van een ontwikkelingsgericht portfolio ga jij aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling en competenties.

  1. Kent de doelgroepen en cliënten categorieën en kan rekening houden met de specifieke verpleging van de doelgroepen en cliënt categorieën.
  2. Heeft een brede kennis van anatomie, fysiologie en pathologie van de mens in zijn geheel.
  3. Past klinisch redeneren in alle situaties toe en kan zich bewust verantwoorden voor de keuzes die ze maakt naar cliënt, systeem en andere disciplines.
  4. Is in staat medisch technische handelingen uit te voeren en kan reanimeren in complexe, niet stabiele situaties en adviseert en instrueert daar waar nodig de cliënt en zijn systeem.
  5. Kan zelfmanagement versterken van de cliënt en diens naasten.
  6. Kan palliatieve, terminale zorg en stervensbegeleiding geven aan de cliënt en zijn naasten.
  7. Kan indiceren en de verpleging organiseren bij alle doelgroepen.
  8. Kent de wet-, regelgeving en financiering van extramurale zorg en kan deze toepassen.
  9. Is aanspreekpunt, adviseur en vraagbaak voor de cliënt en het sociaal netwerk.
  10. Kent de opbouw van de gezondheidszorg in Nederland en de lokale sociale kaart. Draagt bij aan het actualiseren van deze sociale kaart en de doelstellingen, werkwijzen van de verschillende ketenpartners in de regio.
  11. Kan mantelzorg van de cliënt ondersteunen en netwerken versterken.
  12. Kan een samenwerking aan gaan met een intramurale instelling ter bevordering van de cliënten zorg.
  13. Toont ondernemerschap
  14. Kan de ethische dilemma’s  in haar werk bespreekbaar maken en ethisch en integer handelen.
  15. Kan EBP praktisch onderzoek vertalen naar de praktijk, toepassen en de effecten beoordelen.
  16. Geeft voorlichting-, advies en instructie aan de cliënt en zijn systeem en kan ze motiveren en verantwoordelijk maken.
  17. Kan zelfmanagement en zelfverpleging van de cliënt en zijn systeem bewerkstelligen.
  18. Neemt initiatief in het voeren van regie over het eigen  vakgebied vanuit een ondernemende, coachende en resultaatgerichte houding.
  19. Coacht de teamleden uit haar team bij de verpleging aan de cliënten en zorgt dat ze, waar nodig, eenduidig werken.
  20. Toont leiderschap om een zo hoog mogelijke kwaliteit van zorg te kunnen leveren, waarbij de veiligheid van de cliënt en zijn systeem gewaarborgd en bewaakt wordt.
  21. Kan situationeel leidinggeven en coachen.
  22. Signaleert discrepantie tussen organisatiebelangen en belangen van de cliënt en zijn systeem, stelt deze ter discussie in de eigen organisatie en draagt er oplossingen voor aan.
  23. Zet zelfstandig een verbetertraject in of werkt mee aan het opstellen van een protocol, richtlijn of vragenlijst.
  24. Kan de nieuwe ontwikkeling van de kwaliteitsstandaarden vertalen naar kwaliteitszorg voor de cliënten en hun systeem.
  25. Kan kwaliteitsstandaarden implementeren.
3-9-2020 t/m 29-7-2021
Tijd09:00 - 17:00
LocatieNieuwegein (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenOpleiding

3-9-2020 t/m 23-9-2020
Tijd09:00 - 17:00
LocatieNieuwegein (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenGroep gestart in September 2019

'Het onmogelijke thuis mogelijk maken’. Dat is de kern van ExpertCare. Veel verpleegkundige zorg die in ziekenhuizen wordt gegeven, kunnen wij thuis bieden. Of zo thuis mogelijk in Villa ExpertCare. Waar ouders gewoon bij hun zieke kind kunnen verblijven.

Bij alles wat wij doen, doen wij dat met ons hart. Dit begint bij de intake in het ziekenhuis met een warme overdracht. Zo weten wij zeker dat een cliënt veilig naar huis gaat. In het werk wat we doen lijkt het heel voor de hand liggend om iets te betekenen voor mensen en de kwaliteit van leven. Maar juist de kleine dingen die je met veel liefde doet, zijn betekenisvol. Wat ons betreft is verplegen meer dan technisch handelen. Verplegen doe je met je hart. Of zoals Magalie vaak zegt “mijn hart is mijn kompas”. Onze grootste drive is iets betekenen voor mensen. Kleine dingen die je met veel liefde doet, zijn betekenisvol. Zolang wij zien dat er nog groepen patiënten in ziekenhuizen liggen waar ExpertCare iets voor kan betekenen, gaan wij ervoor om het onmogelijke mogelijk te maken. Thuis of zo thuis mogelijk, maar altijd met hart voor onze cliënten.

Om de juiste zorg te bieden, moeten verpleegkundigen zich blijven professionaliseren. Daarom heeft ExpertCare verpleegkundige vervolgopleidingen  ontwikkeld, die verder gaan daar waar de bachelor of nursing 2020 stopt.

Perkinsbaan 14
3439 ND
Nieuwegein
030 600 87 22