Opleidingen details Radboudumc Health Academy
Leerlijn Kinderneurorevalidatie module KNR deel 2 (ID nummer: 399889)
Scholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Logopedisten - Scholing9627-11-2020 t/m 27-11-2024
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Dit is het tweede deel van de Module KNR. Deelnemers kunnen zich inschrijven op alleen deel 1 of 2 of voor de gehele module. De module richt zich op het inventariseren, interpreteren en interveniëren bij een kind met een cerebrale parese (CP).

De module richt zich op het inventariseren, interpreteren en interveniëren bij een kind met een cerebrale parese (CP).

Het interprofessioneel handelen staat voorop, in het onderwijs vormgegeven door praktijk met kinderen. Daarnaast is er voor de verschillende professies ook voldoende aandacht voor vakinhoudelijke verdieping.

De module maakt deel uit van de leerlijn KinderNeuroRevalidatie (KNR). De leerlijn KNR verzorgt praktisch en interprofessioneel onderwijs voor professionals die werken met kinderen en jongeren met centraal neurologische aandoeningen in het bijzonder met Cerebrale Parese (CP). Het onderwijs is gebaseerd op “State of the Art” inzichten o.a. op het gebied van pathofysiologie bij CP, motorische controle en motorisch leren. Tevens worden de aanbevelingen uit de ge-update CBO Richtlijn “Diagnostiek en behandeling van kinderen met een spastische Cerebrale Parese” geïntegreerd.

In deel 2 komt aan bod: Er wordt er ingegaan op de specifieke casuïstieken van verschillende typen CP bij het schoolgaande kind: spastische CP (bilateraal en unilateraal), dyskinetische CP en atactische CP.  Er wordt hierbij een koppeling gemaakt met de (a)typische ontwikkeling van de bewegingskinesiologie.

Aan het einde van deel 2 ken je de problematiek bij de verschillende typen CP en ben je in staat de interventie vorm te geven. Je leert specifieke casuïstiek van verschillende typen CP te classificeren, de problematiek te analyseren en te beschrijven om vervolgens te behandelen.
 

 

Cursus
 Algemene scholing voor paramedici (alle onderstaande beroepsgroepen)
 EN - Ergotherapeuten
 NVLF - Logopedisten
Eindtermen Module KNR deel 2

- De deelnemer is in staat om vanuit een interprofessioneel perspectief bij een schoolgaand kind met Cerebrale Parese zich uitend in verschillende uitingsvormen (bilateraal spastisch – unilateraal – dyskinetisch - atactisch) het bewegen binnen elk domein van het ICF-CY te beschrijven, te onderzoeken en te beïnvloeden.
- De deelnemer kent de specifieke kenmerken van het kind met bilaterale parese. Daarbij dient het aspect houding bij bilaterale spastische parese als te verwachten voorkennis en zal bewegen een verdieping zijn.
- De deelnemer kent de specifieke kenmerken binnen de functies & anatomische eigenschappen, activiteiten en participatie van een schoolgaand kind met bilaterale parese toegespitst op het staan en lopen (met en zonder hulpmiddel) in relatie tot adem-stem-spraak, arm-handfunctie, spel, eten en drinken (zelfverzorging-wonen en school).
- De deelnemer kent de specifieke verschillen van een schoolgaand kind met bilaterale parese waarbij BO > OE (Bovenste Extremiteiten meer zijn aangedaan dan de Onderste Extremiteiten) en het beeld OE > BE (Onderste Extremiteiten meer zijn aangedaan dan de Bovenste Extremiteiten).

Een uitgebreide versie van de eindtermen Module KNR deel 2 is toegevoegd onder "Programmaoverzicht en beschrijving programmaonderdelen" (ivm hoeveelheid tekst).
Bestand  
Module KNR Deel 2 2020 Rooster deelnemers.pdf15-5-2020 11:58216 KB
• Ruud. Wong Chung MSc, kinderfysiotherapeut, onderwijskundige, MEREM, Kinderrevalidatie, Almere.
• Ingrid van den Tillaar, ergotherapeut, kinderrevalidatie Sint Maartenskliniek Nijmegen
• Sandra de Groot, logopedist, Radboudumc Nijmegen, afd. Kinderrevalidatie
• Drs. Karen van Hulst, logopedist, klinisch epidemioloog, Radboudumc Nijmegen, afd. kinderrevalidatie
• Emmeke Faas, fysiotherapeut & bewegingswetenschapper, Revalidatiecentrum de Hoogstraat, Utrecht.
• Ilse Oosterom, kinderfysiotherapeut, Revalidatie Friesland
• Jan Wielders, ergotherapeut & handtherapeut, RC ST.kinderrevalidatie Sint Maartenskliniek Nijmegen
• Florentine Schepers, logopedist, UMCG kinderrevalidatie locatie Beatrixoord en Groningen.

Gastdocenten
• Drs. Jeanine Voorman, kinderrevalidatiearts, WKZ/De Hoogstraat, Utrecht
• Drs. Jolanda Schieving, kinderneuroloog, Radboudumc Nijmegen
40
80
1095
Deel 1 en deel 2 allebei gevolgd dan geldt een korting, prijs is dan €1990,-
 Ik verklaar dat de cursus voldoet aan de CGR-normen (Code Geneesmiddelen Reclame), de Code Medische hulpmiddelen (GMH), de Richtlijn 2006/114/EG inzake misleidende reclame en vergelijkende reclame, het sponsorbeleid van de betreffende beroepsvereniging(-en) en dat de financiering van de cursus geen (schijn van) belangen verstrengeling kent
16-12-2022 t/m 21-4-2023
Tijd09:00 - 17:00
Locatie
OpmerkingenDe cursus bestaat uit meerdere lesdagen. Deels zijn deze online, deels fysiek in Nijmegen.

12-11-2021 t/m 14-1-2022
Tijd09:00 - 17:00
Locatie Groningen (NL) (Toon kaart)

27-11-2020 t/m 26-3-2021
LocatieHilversum (NL) (Toon kaart)

De Radboudumc Health Academy verzorgt bij- en nascholing voor alle medische en zorgprofessionals binnen en buiten het Radboudumc.

Gerard van Swietenlaan 2 (route 51)
6525 GB
Nijmegen
Postbus 9101 (huispost 51)
6500 HB
NIJMEGEN
+31621132933